Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 557 ürün görüntüleniyor.
1 2 3 4 ... 7 ... 12
  • Motor ve Sürücü Çeşitleri Nelerdir?

    • Otomasyon ve kontrol cihazları içerisinde yer alan motor ve sürücü modelleri, sistemin gerekliliklerini yerine getirerek düzenli şekilde işleyebilmesini sağlayan ürünleri içerir. Bu ürünler kendi içerisinde sahip oldukları teknik özellikleri ve tasarımları bakımından çeşitlere ayrılır.
    • Motor çeşitleri içerisinde servo motorlar, step motorlar ve senkron motorlar yer alır. Bu motor modelleri ise çalışabilmesi için kendi özellikleri ile uyumlu servo sürücü ve step sürücü gibi sürücü çeşitlerine ihtiyaç duyar. Bunların yanı sıra redüktör, motor ve sürücü aksesuarları gibi ürünler de kullanılarak alınan verim arttırılabilir. Sistemin kusursuz işlemesi ve istenilen performansta verimin elde edilebilmesi ancak motor ile uyumlu sürücü ve aksesuar seçimiyle mümkündür.
    • Redüktör

    • Redüktör, kısaca kapalı bir dişli sistem olarak belirtilebilir. Dişli kutusu adıyla da bilinen bu ürünler elektrik, mekanik ve hidrolik sistemlerde kullanılabilir. Dönme hareketinin devir tork oranını değiştirerek yüksek tork üretir. Bu nedenle genellikle yüksek güç ihtiyacı olan işlemlerde, ağır cisimlerin hareket ettirilebilmesi amacıyla tercih edilir. Tasarımı bakımından kompakt boyutlarıyla kapladığı alan oldukça azdır. Güç tüketimi ve ses seviyesi ise düşüktür. Redüktörler, kademe sayısına ve dişli tipine göre çeşitlere ayrılır. Bunlar; bir kademeli, iki kademeli ve çok kademeli redüktörler, helisel ve konik helisel dişli redüktörler, hypoid dişli redüktör, planet ve hoya planet dişli redüktörler, spinea ve sonsuz dişli redüktörlerin yanı sıra düz dişli ve paralel dişli redüktörlerdir. Bu ürünler ise çimento, demir yolu, metal işleme ve güç dağıtımı gibi alanlarda vinçler, mikserler, değirmenler, konveyörler, taşıyıcılar gibi uygulamalarda kullanılır.
    • Motor ve Sürücü Aksesuarları

    • Motor ve sürücü aksesuarları, sistemin düzgün bir şekilde çalışmasını ve istenilen verimin yüksek çalışma performansıyla elde edilebilmesini sağlayan ekipmanlardan oluşur. Bunlar içerisinde motor mekanizmaları ve mekanizma için anahtar kilit adaptörleri, motor yol verici için dağıtıcı kutular, motor rulman akımı için ortak mod filtresi, redüktör ve motor kombinasyonu için adaptör kiti ve motor yükü göstergesi gibi ürün çeşitleri yer alır. Uygun aksesuarlar kullanıldığında süreç takibi çok daha iyi ve doğru bir şekilde yapılabileceği için başarılı çalışmalar gerçekleştirilebilir.
  • Servo Motor Nedir?

    • Servo motorlar; bulunduğu mekanizmanın işleyişini denetleyen ve geri besleme düzeneği yardımı ile hatayı algılayıp gideren cihazlardır. Kapalı devre motor sistemi olan bu ürünler hız, ivmelenme ve açısal konum bakımından sisteme hassas kontrol olanağı sağlar. Servo motorların içerisinde DC ya da AC motor, şaft, dişli, kontrol kartı, enkoder, potansiyometre ve amplikatör bulunur. Motor miline bağlı olan enkoder, motorun dönüş hızını, yönünü ve açısını sürekli olarak kontrol edebilmek amacıyla servo sürücüye sinyal gönderir. Bu sinyaller sonucu servo motora komut verir ve geri besleme sinyaliyle kontrol sağlanır.
    • Piyasada boyut, dişli yapısı, çalışma açısı, voltaj ve elektronik yapısına göre çeşitlere ayrılmış pek çok servo motor modeli bulunur. Bunlar ise çalışma prensiplerine, devre yapılarına ve akım türlerine göre sınıflandırılmıştır. Konumsal döndürme, sürekli döndürme ve lineer servo motor modelleri çalışma prensibine göre servo motor çeşitleri içerisinde yer alır. Devre yapılarına göre analog ve dijital, akım türüne göre ise AC ve DC servo motor modelleri bulunur.
    • Robot teknolojisinde en çok kullanılan motor modeli olan bu ürünler, motorun belirli açı ve aralıklarda pozisyon almasında ve motorun yüksek hızda sürekli dönmesinin istenmediği alanlarda kullanıma uygundur.
  • Step Motor Nedir?

    • Step motorlar, adım adım hareket eden motorlardır. Elektrik enerjisini dönme hareketiyle fiziksel enerjiye dönüştürür. Bu motor modelleri rotor, stator ve rulmanlardan oluşan bir yapıya sahiptir. Dönme hareketini çok hassas bir kontrolle adım adım gerçekleştirir. Step motor sürücüleri ile birlikte çalışan step motorlarda gerekli adım sayısı, motor rotorunun çıkıntılı kutup ve faz sayılarının bilinmesi ile bulunur. Bir adım açısının bulunmasıyla adım sayısı hesaplanabilir.
    • Step motorlar yapılarına göre çeşitlere ayrılır. Bunlar; sabit mıknatıslı step motorlar, değişken relüktanlı step motorlar, hibrit step motorlar, hidrolik step motorlar ve lineer step motorlardır.
  • Senkron Motor Nedir?

    • Senkron motorlar, yükü değişse de devir sayısında kayma olmadan aynı hızda dönmeye devam edebilen ürünlerdir. Bu motor modellerinin devir yüke bağlı olarak değil, kutup sayıları ve frekansları ile orantılı şekilde hareket eder. Senkron motor modellerinde rotor hızı ve statik manyetik alanın hızı birbirine eşittir. Bu sayede motor yükü değiştiğinde devir sayısında herhangi bir değişiklik yaşanmaz.
    • Sabit hız istenen endüstriyel uygulamalarda oldukça sık tercih edilen senkron motorlar, enerji girişine göre bir fazlı ve üç fazlı, stator ve rotor devresine göre ise silindirik rotorlu ve çıkık rotorlu senkron motorlar olmak üzere çeşitlere ayrılır.
  • DC Motor Nedir?

    • Doğru akım ile çalışan bu motor modelleri, elektrik enerjisinin mekanik enerjiye dönüştürülmesini sağlar. Rotor ve stator olmak üzere iki ana parçadan oluşan doğru akım motorları, bu parçalarda meydana gelen manyetik akımın birbirini itmesi ve çekmesi prensibine bağlı olarak çalışır. DC motorlarının devir sayıları büyük, momentleri yüksektir. Bu nedenle motor yönü değiştirildiği zaman rotora uygulanan gerilim de polaritesi yönünden değişiklik gösterir. DC motorlar yapıları ve özellikleri bakımından farklı çeşitlerde üretilmiştir. Bunlar fırçalı ve fırçasız DC motorlar, redüktörlü ve redüktörsüz DC motorlar, şönt DC motorlar ve seri DC motorların yanı sıra şönt ve seri DC motorların birleşiminden oluşan kompunt DC motorlardır.
  • Servo Sürücü Nedir?

    • Servo motor sürücüleri, motor kontrol cihazı olarak bilinen ürünlerdir. Servo motorlar ile birlikte kullanılır. Motorun torku, hızı ve istenen konumunu düzenleyerek referans aralığında eşgüdümünü sağlar. Gerçek motor durumu ile talep edilen motor durumunun arasındaki farkları düzenler. Servo sürücü modelleri, geri besleme cihazından faydalanır ve motorun sistem ihtiyaçlarına uygun şekilde cevap vermesini destekler. Servo motor komutlarında herhangi bir aksaklık yaşanmasını engelleyen bu sürücüler AC ve DC servo sürücü olmak üzere iki sınıfa ayrılır. AC servo sürücüler alternatif akımla, DC servo sürücüler ise doğru akımla çalışır. Bu sürücü modelleri analog ve dijital yapıda tasarlanmıştır. DC tip sürücüler AC sürücülere kıyasla hem daha uygun fiyatlı hem de daha kolay kullanımlıdır. AC sürücülerin ise dinamik performansı DC sürücülere kıyasla çok daha yüksektir.
  • Step Sürücü Nedir?

    • Step sürücüler, step motorlarında kullanılan ve bu motorların adım kontrolünü sağlayan cihazlardır. Gerekli olan adım sayısı kontrolör tarafından yönetilir, bu adımları ise step sürücüler gerçekleştirir. Kontrolör, sistemin en iyi hız eğrisini belirledikten sonra adım komutları adım motoruna darbeler halinde iletilir. Step sürücüler bu komut darbelerini gerçek motor sürüş adımlarına dönüştürür. Böylece motorun ilerlemesi ve istenilen yere ulaşabilmesi sağlanmış olur.
  • Motor ve Sürücüler Ne İşe Yarar?

    • Motor ve sürücüler, genellikle otomasyon sistemlerinde kullanılan kontrol cihazları olarak bilinir. Bu ürünler, sahip olduğu özellikler ile bulundukları sistemin düzenli bir şekilde işleyebilmesini mümkün kılar. Her motorun işleyişi ve kullanıldığı sistem farklıdır. Bu nedenle farklı motorlara uygun sürücü, yazılım ve aksesuarlar geliştirilmiştir. Kullanım alanlarına ve bulundukları sisteme göre servo motorlar servo sürücüler ile step motorlar ise step sürücü çeşitleri ile birlikte kullanılır. Motor ve sürücüyü barındıran sistem doğru bir şekilde kurulduğunda makinelerin çalışması, kontrolü ve işlem sonunda elde edilen verim artacaktır.
  • Motor ve Sürücüler Nerede Kullanılır?

    • Motor ve sürücülerin sahip oldukları özelliklere göre kullanım alanları da farklılık göstermektedir. Bu nedenle ürünlerin kullanım alanlarını da ayrı ayrı ele almamız gerekir.
    • Servo sürücüler, servo motor sisteminde kullanılan sürücülerdir. Kullanım alanları bakımından servo motor ve sürücüler pres makinelerinde, otomatik kaynak makinelerinde, tıbbi cihazlarda, pozisyon belirleme sistemlerinde ve paketleme sistemlerinde kullanıma uygundur.
    • Step motorlar ise step sürücüler ile aynı sistemde yer alır. Step motorların kontrolü, bu sürücü modelleri aracılığı ile sağlanır. Adım kontrolünün gerekli olduğu her projede tercih edilebilen step motorların başlıca kullanım alanları içerisinde robotlar, fabrika otomasyonları, tıbbi cihazlar, CNC tezgahlar, disket sürücüler, kart okuyucular ve yazıcılar yer alır.
    • Yükü değişse de hızı sabit kalabilen motor modeli olan senkron motorlar sabit hız istenen endüstriyel makineler, tekstil, pres ve haddehane makinelerinin yanı sıra su pompalama istasyonlarında yer alan pompalar gibi daha pek çok alanda tercih edilebilir.
    • Akım ile manyetik alan arasındaki etkileşim ile güç üreten ve bu şekilde motorun çalışmasını sağlayan DC motorlar, doğru akımdan yararlanan pek çok alanda kullanılabilir. Bunlar içerisinde tarayıcılar, yazıcılar, matbaa makineleri ve büro aletleri bulunur.
    • Redüktörler ise hızın düşürülmesiyle yüksek tork elde edilmesini sağlayan cihazlar olup, yüksek güç ihtiyacı olan makineler ile birlikte kullanıma uygundur. Vinç, konveyör, mikser ve taşıyıcılar bu ürün modelinin kullanım alanları içerisinde yer alır.
  • En İyi Motor ve Sürücü Hangisidir?

    • Otomasyon ve kontrol cihazları içerisinde yer alan motor ve sürücü modelleri, kullanıcı istek ve ihtiyaçları dahilinde çeşitlendirilmiştir. Ürünlerin sahip olduğu özellikler kullanım alanlarını belirler ve ürünlerin hepsi aynı sistem içerisinde kullanıma uygun değildir.
    • Motorlar ve sürücüler kendi içlerinde özelliklerine göre çeşitlere ayrılır yani servo motor ile kullanılacak servo sürücülerin de işleme uygun şekilde seçilmesi ve her sürücü ile her motorun birlikte kullanılmaması gerekir. Bu sebeple en iyi ürün adı altında tek bir motordan ya da sürücüden bahsetmek doğru olmaz. Kullanıcının sisteme uygun motor ve motor ile uyumlu sürücüyü tercih etmesi, onun için en iyi seçim olacaktır.
    • En iyi motor ve sürücü modelleri Elektromarketim.com’da. Kampanyalarımız ve avantajlı fiyatlarımızdan yararlanarak kendiniz için en iyi motor sistemini oluşturabilirsiniz.
  • Schneider Sürücü ve Motor Çeşitleri

    • Kullanıcı tercihlerinin en başında yer alan Schneider markası, ürettiği otomasyon ve kontrol cihazlarıyla da ön plana çıkmayı başarmıştır. Schnieder sürücü çeşitleri oldukça ilgi gören ürünler arasındadır. Schneider popüler ürünleri içerisinde Schneider sürücü çeşitlerini görebilirsiniz.Servo motor ve servo sürücüler, senkron motorlar, DC motorlar, step motor ve step sürücüler, redüktörler ve tüm bu ürünlerde ihtiyaç duyabileceğiniz motor ve sürücü aksesuarları ile geniş ürün yelpazesine sahiptir. Elektromarketim.com üzerinden ürün özelliklerini inceleyebilir, her bütçeye uygun geniş fiyat aralığı ile dilediğiniz ürünü güvenle satın alabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.