Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 422 ürün görüntüleniyor.
1 2 3 4 ... 6 ... 9

  • Alçak Gerilim Kablosu Nedir?

    • Kablo çeşitleri yapıları bakımından farklılıklara sahiptir. 1000 volt değeri aşmayan yerler içerisinde genel olarak tip kablo kullanılmaktadır. Bunlar ise metalden başka maddeler ile kaplı olan kablolardır. Genel tasarımları bakımından metal kaplı kablolar; mineralle yalıtılmış olup, metalik muhafaza özelliğine sahiptir. Metal dışında başka maddeyle kaplı olan kablo modellerinin her biri lastikle yalıtılmış iletkenlerden ibarettir. Yağlı kağıt tabakası ile kaplanmış olan lastik yalıtkanının etrafına da kağıt bant satılmaktadır. Böyle bir yalıtkan iletken, neme ve ateşe dayanıklı bir bileşiği doyulur. Diş sargı ile de satılmaktadır. Bu tür kablolardan meşhur olan model ise Romex olarak bilir.
    • Genel olarak yaşam alanlarımız içerisinde elektrik kullanımı olması gerekmektedir. Sanayi bölgeleri, iş yerleri, evlerimiz gibi birçok alanda ulaşımı için gerekli mesafeler uzundur. Kullanımları bakımından elektrik enerjisi genel olarak şehir merkezinden uzak elektrik santrallerinde üretilerek bizlere ulaşır. Fakat evlerimizde ulaşması için ilk olarak santral çıkışında yerleşkesi yapılır. Çok yüksek gerilim şebekeleri de kullanılabilmektedir. Bunlar dışında şehir girişlerinde kurulmuş olan ve her gibi ayrı standartlara sahip trafolar aracılığı ile alçaltıcı trafo çeşitleri kullanılmaktadır. Bu trafolar ise geçerken yüksek gerilim aşamasında standart aboneler için daha güvenli bir enerji seviyesine iner. Bu şekilde de elektrik sistemi ardında sıra sıra aboneler dağıtılmaktadır. Bu elektrik sistemleri için de kablolar oldukça önemlidir. Kablolar olmadan aktarım yapmanız da söz konusu değildir.
  • Alçak Gerilim Kablo Özellikleri Nelerdir?

    • Özellikleri bakımından bakır ya da alüminyum iletken üzerine PVC ya da XLPE hammadde kullanılarak tasarlanmışlardır. Yalıtkan kısmı tamamlanmış olan bu kablolar, talebe göre PVC ya da halojen free dolgu kılıfı ile üretilmektedir. Kılıf malzemeleri ise çelik zırh, yangına dayanıklı, standart ve bakır ekranlı şeklindedir. İsteğe bağlı olarak bu şekilde üretimleri de sağlanabilir.
    • Bu kablo modelleri yeraltında kullanılmakta olup, elektrik enerjisini kullanıcılara güvenli şekilde dağıtmaktadır. Alçak gerilim kabloları; bina içinde, kablo kanalında, toplu yaşam alanlarında ve yeraltında güç kablosu olarak kullanıma uygundur.
  • Alçak Gerilim Kablosu Çeşitleri Nelerdir?

    • Elektrik enerjisi için üretilen pek çok kablo çeşidi vardır. Genel olarak kablolar elektrik enerjisini kullanıcılara yaymak üzere kullanılmaktadır. Her elektrik bağlantısında kullanımı zorunlu ürünlerden biridir. Kablo çeşitleri ise uygulama alanlarına göre belirlenmiştir. Hangi tesisat içerisinde kullanılacak ise ona göre özellikleri belirlenmiştir.
    • Bu çeşitler arasında pek çok ürün görebilirsiniz. Alçak gerilim kablo çeşitleri aynı zamanda halojen free olarak da üretilmektedir. Halojen free kablolar ise özellikleri bakımından aynı olup, sadece yangın gibi durumlar için korumalıdır. Kablolar yandıklarında etrafa bir gaz yaymaktadır. Bu gazda özellikle yangın gibi tehlikeli durumlarda sağlığa zarar vermektedir. Gaz ve duman solunduğu zaman hayati tehlike oluşturabilir. Halojen free kablo çeşitleri üretilmiştir. Halojen free kablo çeşitleri yandıkları zaman ortama o gazı yaymazlar. Bu şekilde en az hasarla kurtulmayı sağlar.
    • NYA Kablo Çeşitleri

    • NYA kablo çeşitleri kapalı ve kuru alanlarda kullanılmak üzere üretilmiştir. Kablo kanalı içerisinde kullanımları sağlanır. NYA kablo modellerini tesisat içerisinde ya da dağıtım panolarında kullanabilirsiniz.
    • NYAF Kablo Çeşitleri

    • Yapıları bakımından tek damarlı ve çok telli şekilde üretilmişlerdir. Otomasyon ve pano işlemleri içerisinde kullanılan tesisat kablosu modelleridir. İzolasyonu halojen free olanları da bulunmaktadır. NYAF kablo çeşitleri halojen free şekilde olduğunda, yandıkları zaman zehirli bir gaz yaymazlar. Bu sebeple güvenlik açısında pek çok alan içerisinde bu tür kablo modelleri tercih edilir.
    • NYM Kablo Çeşitleri

    • Mekanik zorlamanın en az olduğu ve rutubetli yerler içerisinde sıva altı ya da sıva üstü olarak kullanılan kablolardandır. NYM kablo çeşitleri bir diğer ismi ile NVV kablo olarak bilinmektedir.
    • TTR Kablo Çeşitleri

    • Genel özellikleri bakımından az mekanik zorlamalı kuru ve nemli alanlarda kullanımları görülmektedir. Bu tür alanlar içerisinde TTR kablo çeşitlerini kullanabilirsiniz. Farklı tasarımları ile yassı TTR kablo modelleri de vardır. Kullanım alanlarına göre seçilebilirler.
    • NYY Kablo Çeşitleri

    • Bir diğer ismi ile YVV kablo olarak da bilinmektedirler. NYY kablo çeşitleri aydınlatma e güç dağıtımı işlemlerinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Toprak altında ve kablo kanallarında kullanımları sağlanır. NYY kablo çeşitleri mekanik zorlamanın fazla olmadığı alanlar içerisinde kullanılacak şekilde üretilmektedir.
    • NAYY Kablo Çeşitleri

    • Alçak gerilim kabloları içerisinde yer alan ürünlerdir. NAYY kablo modelleri bir diğer adı ile YAVV kablo olarak bilinmektedir. Mekanik hasar riski ve zorlamaların olacağı yerlerde kullanımları sağlanmaktadır. Genel olarak NAYY kablo çeşitleri enerji istasyonları, inşaat alanları, endüstriyel tesisler, borular ve künk içerisinde kullanılmaktadır.
  • Alçak Gerilim Kablosu Renkleri Ne İşe Yarar?

    • Genel olarak elektrik kabloları içerisinde belirli renkler bulunmaktadır. Bu renklerde aslında bir anlam ifade eder. Kablonun ne özellikte olduğunu anlamanız için farklı renk seçenekleri bulunur. Aynı zamanda elektrik tesisatlarında birçok kablo modeli bulunuyor olması ile birbirlerinden de ayırt edilebilir durumda olmaları gerekir. Bu sebeple kablo renkleri karşımıza çıkmaktadır.
    • Siyah ve Kahverengi Kablolar: Genel olarak elektrik tesisatı içerisinde yer alan ana akıma ulaştırma için tercih edilir. Priz üzerinde sıkça görülen bu renk çeşitleri elektriğin tesisat üzerindeki anahtara da iletmektedir. tek fazla iletken yapısına sahip olan kablolardır.
    • Sarı ve Yeşil Kablolar: Topraklama işlemini temsil eden bir renktir. elektrik kablosu içinde sarı ve yeşil rengi gördüğünüzde topraklama olduğunu kolayca anlayabilirsiniz. Topraklama işlemini görev olarak yapan renk için farklı bir bağlantı yapmanıza gerek yoktur. Sarı ve yeşil renkler cihazların genelde metal aksamına bağlantılı şekildedir. Priz ve armatürde sıkça karşımıza çıkar.
    • Mavi Kablolar: İletkenliği nötr olarak sağlamakta olan bir renktir. Priz ve avize gibi alanlar içerisinde negatif yüklü şekilde görev yaparlar. Nötr veya negatif olarak geçiş sağlarlar.
    • Kırmızı Kablolar: Genelde 220 volt içinde kullanımları görülmektedir. Faz iletkenliği bazında kırmızı renk kullanımı sağlanmaktadır.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.