Şartel çeşitleri oldukça kullanışlı ürünlerdir. Otomasyon sistemleri içerisinde yer alan bu ürünler pek çok alanda kaliteli kullanım imkanı sunmaktadır. Genellikle devre kesici olarak bilenen şalterlerin en önemli ve sıklıkla kullanılan ürün çeşitlerinden biride kumanda şalterleridir. Şalterler kısa devre ve aşırı yükleme durumlarında koruma sağlamak amacı ile anahtarlama yapması için tasarlanmıştır. Kumanda şalterleri mekanik elektrik anahtarı olarak bilinmektedir. Kumanda mandallarının manuel olarak çevrilmesi ile harekete geçer. Böylece güç mekanizmasını ele alır ve devre fonksiyonlarının kontrolünü sağlar. Kumanda şalterleri genel olarak pako şalter veya paket şalter ismi ile de karşınıza çıkabilir. Pako şalterlerin kullanımı oldukça basittir ve yönergeler sayesinde işlem esnasında zor bir durumda kalma ihtimalinizi en aza indirmenize yardımcı olur.
Kumanda Şalteri Nerede Kullanılır?
Kumanda şalterleri elektrik enerjisinin belirlenen bölgeden başka bir bölgeye taşınmasını hedeflemektedir. Birden fazla dönme pozisyonlarına sahip oldukları için çoklu devre fonksiyonlarını kontrol edebilme özelliğine sahiptir. Güç devrelerinde, kumanda devrelerinde ve bazen de açma kapama devrelerinde tercih edilir. Açma kapama kutup değiştirme, komütatör ve yıldız üçgen yol verme gibi çok amaçlı alanlarında kumanda şalterleri sıklıkla tercih edilir. Motor bağlantı işlemlerinde, kontrol ve dağıtım panolarında da kullanılan kumanda şalterleri genelde pako şalteri olarak da bilinmektedir. Röle ve kontaktör mekanizmalarında otomatik kumanda ile müdahale edilmesi gereken aşamalarda kumanda şalterleri kullanılır ve kontrolü sağlanır. Genel olarak birçok endüstriyel ve otomasyon alanında kumanda şalterlerine ihtiyaç duyulur.
En İyi Kumanda Şalteri Hangisidir?
Kumanda şalterle için en iyisi bu demek çok doğru olmayabilir. Bu model için birçok markanın kaliteli ve dayanıklı ürün çeşitleri bulunmaktadır. Kademe ve şamalar ile yapılan düzenleme sonucunda istenilen işlem için doğru seçeneği bulmak çok daha doğru bir tercih olacaktır.