Emas EBP04FU30 10A 4 Kontaklı Uzatma Fişi
ÜCRETSİZ KARGO
ÖZEL TEKLİF
Not: Bu ürünün garanti süresi 2 yıldır. Endüstriyel Fiş ve Priz Nedir? Endüstriyel fiş ve prizler, uluslararası standartlara uygun şekilde üretilmiş...
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
-
Yorumlar (1 Yorum)★★★★☆
Soru Sor
-
Emas CEE Norm Fişler
Not: Bu ürünün garanti süresi 2 yıldır.
Endüstriyel Fiş ve Priz Nedir?Endüstriyel fiş ve prizler, uluslararası standartlara uygun şekilde üretilmiş olan ve yüksek dayanımları sayesinde büyük akımları taşıyabilen ürünlerdir.
Sanayi tipi fiş ve prizler ismiyle de anılan bu ürün modelleri, endüstriyel uygulamalar gibi ağır çalışma koşullarında kullanım için uygundur.
En önemli özellikleri arasında gövde malzemesi, iletken malzeme, akım, gerilim, pin sayısı ve IP koruma sınıfı yer alır. Bunların yanı sıra tip, elektrik koşulu, çevresel gereklilikler ve mekanik performans ise kullanıcının seçeceği ürünleri belirlemesinde en önemli etkenlerdir.
Endüstriyel fiş modelleri geniş kullanım alanlarına sahip olan ürünlerdir ve farklı uygulama ortamlarındaki ihtiyaçları da karşılayabilmek için farklı tiplerde tasarlanmıştır.
Renkleri, akım ve gerilimleri, kurulum tipleri, koruma ve kilit konfigürasyonları gibi sahip oldukları özellikler bakımından kendi içlerinde çeşitlere ayrılır. Bunlar arasında monofaze ya da trifaze özellikte olan CEE Norm, kauçuk fiş ve prizler, nemliyer anahtar ve prizler, ray tipi prizler, çok kontaklı fiş ve prizler, makine fişleri ve prizleri, karavan prizleri, enversör fişler ve endüstriyel grup prizleri sayabiliriz.
Tasarımları bakımından kulplu, eğik, düz yapıda olan fiş ve prizler, karavan, pano ve grup prizlerin kapaklı ve kapaksız modelleri, uzatma prizleri gibi pek çok endüstriyel fiş ve priz modeli piyasada yer edinmiştir.
Endüstriyel kullanım için üretilmiş olan fiş ve prizler genellikle kauçuk ya da poliamidden imal edilmiştir ve ürünlerde kullanılan iletken genellikle pirinçtir.
16A-800A arasında akım, 110V, 220V, 380V ve 415V gibi gerilim seviye seçenekleri bulunmasının yanı sıra gerilim 1000V’a kadar ulaşabilmektedir. 1000V üzeri gerilim değeri ise endüstriyel sınıfından çıkıp, yüksek gerilim kapsamında yer alır.Toz ve su geçirgenlikleri hakkında bilgi veren IP derecelendirmeleri IP44, IP45 ve IP67 gibi çeşitlendirilebilir. Burada önemli olan sayı büyüdükçe koruma performansının da o kadar artacağıdır.
Sanayi tipi fiş ve prizlerde renk oldukça önemlidir. Renkler evrensel olup, gerilim kapasiteleri ile ilişkilidir ve her bir renk farklı gerilim kapasitesini ifade eder.
Endüstriyel Fiş ve Prizler Nerelerde kullanır?Bu ürün modelleri endüstriyel, denizcilik ve havacılık sanayi gibi oldukça geniş kullanım alanlarına sahiptir.
Hem iç hem de dış mekan uygulamalarında kullanıma uygun olup imalat, tarım, gıda, kimya, metalurji ve inşaat alanlarında, gemilerde, hava alanlarında oldukça sık tercih edilir.
Bunların yanı sıra güneş ve rüzgar enerjisi, enerji santralleri ve nükleer enerji gibi yüksek koruma gereksinimi olan pek çok endüstriyel alanda güvenle kullanılabilir.
Endüstriyel Fiş ve Prizler Nasıl Tercih Edilir?Sanayi tipi fiş ve prizler farklı uygulama ihtiyacını karşılamak amacıyla farklı çeşitlerde üretilmiştir.
Bu ürünlerde kullanılan kontaktördeki pim sayısı, kullanıcının ne tür bir endüstriyel fişe ihtiyacı olduğunu belirlemesinin birinci adımıdır.
Ardından kullanım alanının çevresel gerekliliklerinin dikkate alınması, akım ve gerilim gereksinimleri ve pimin temas alanı, izin verilen boyut toleransı ve takıp çıkarma sıklığı gibi mekanik performansı etkileyen unsurların da kontrol edilmesi gerekir.
Nemli ya da ıslak alanlarda kullanım sağlanacak ise IP67 korumasına dahil olan fiş ve prizler ya da nemliyer prizleri tercih edilebilir.
Yapılacak uygulamanın elektrik koşulu dikkate alınmalı ve bu gereksinimi karşılayan ürünler seçilmeli. Aksi halde uygulama zarar görebilir ve pek çok problem açıya çıkabilir.
Bu nedenle kontrol edilmesi gereken adımlar dikkatle incelenmeli ve en uygun ürün modelleri belirlenmelidir. Böylece hem güvenliği hem de elde edeceğiniz performansı arttırabilirsiniz.
Endüstriyel Fiş ve Prizlerin Kullanımı Zorunlu mu?Sanayi alanlarında bu ürün modellerinin kullanımı güvenlik ve performans bakımından oldukça önemlidir.
Endüstriyel uygulamalarda ev elektriği gibi 1 ya da 2 faz yerine 3 faz elektrik kullanılır. Ev elektriğinde akım ve gerilim değerleri çok daha düşük olduğu için endüstriyel uygulama gereksinimlerini karşılamada yeterli değildir.
Aynı zamanda endüstriyel modeller yüksek güvenlik yapılandırmasına sahiptir ve güvenlik dereceleri yüksektir.
Yangın ya da elektrik çarpması gibi risklerin minimize edilmiş olmasıyla çok daha güvenli ve verimli kullanım olanağı sunar.
Hem uygulamada kullanılacak yüksek akımlı cihazların hem de kullanıcının güvenliği açısından korumalı yapıdaki endüstriyel fiş ve prizler kullanılmalıdır.
Ürün ÖzellikleriÇalışma Akımı:10AÜrün:Çok KontaklıTip:Uzatma Tipi FişKontak:4 KontakKullanım Kategorisi:AC15Mekanik Ömür (Min Adet):≥ 500Elektriksel Ömür (Min Adet):≥ 100Çalışma Sıklığı (Açma Kapama/Saat):Mek.240 Elk.120Yalıtım Gerilimi (Ui):690VDarbe Dayanım Gerilimi (Uimp):6 kVDielektrik Mukavemeti (Gövde-Kontak):1890V ACDielektrik Mukavemeti (Kontak-Kontak):3000V ACİzolasyon Direnci:10 MΩ MİN. (500 V DC)Çalışma Sıcaklığı:-40 / +125 °CKirlenme Derecesi:1Koruma Sınıfı:IP65Gövde Malzemesi:PlastikSeri:EBP SerisiGiriş:Üstten GirişliTeknik ÖzelliklerKoruma Sınıfı:IP65 -
Ortalama Puan 4.0★★★★★Çok İyi★★★★★İyi★★★★★Ortalama★★★★★Kötü★★★★★Çok Kötü(0) (1)
(0)
(0)
(0)