Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 6 ürün görüntüleniyor.
  • Senkron Motor Nedir?

    • Senkron motor, değişen yüküne rağmen devir sayısında kayma olmadan aynı hızda dönebilen motor modelidir. En çok kullanılan AC motor tiplerinden biri olan bu ürünlerin devir sayısı, kutup sayıları ve frekansları ile orantılı şekilde hareket eder. Senkron motor nedir sorusunu bir örnek ile açıklamak gerekirse, motor üzerinde belirtilen dakikada devir sayısı 8000 ise motoru da 8000 d/dk olarak herhangi bir kayıp olmadan çalışacaktır.
    • Senkron motorların statik manyetik alanının hızı ile rotor hızı birbirine eşit olup, bu ürünler stator ve rotor alanı arasındaki manyetik kitlenme prensibine göre çalışır. Bu sayede kayma olmaz ve motorun yükü değiştiğinde de devir sayısında herhangi bir değişiklik yaşanmadan motor senkron hızda dönmeye devam eder.
    • Sabit hızlı motor olarak da bilinen bu ürünlere elektrik enerjisi verilerek mekanik enerji elde edilebilir ya da mekanik enerji, elektrik enerjisine dönüştürülebilir.
    • Senkron motorlar enerji girişlerine göre tek fazlı ve üç fazlı olarak çeşitlere ayrılır. Bunlar içerisinde ise en çok üç fazlı senkron motor tipi kullanımı tercih edilir. Birbirlerine belirli bir açıda yerleştirilen üç fazlı elektrik kondüktörleri bir elektrik alanı oluşturur ve bu manyetik alan senkron hızda döner.
    • Stator ve rotor devresine göre senkron motor çeşitleri ise silindirik rotorlu ve çıkık rotorlu senkron motorlardır. Silindirik rotorlular yuvarlak kutuplu ya da turbo makinaları, çıkış rotorlular ise çıkık kutuplu makinaları ifade eder.
    • Bunların yanı sıra sürekli mıknatıslı senkron motor (PMSM) ve fırçasız kalıcı mıknatıslı senkron motorlar (BPM) olarak sınıflandırılabilir.
    • Senkron Motor Yapısı

    • Senkron hızda herhangi bir kayma yaşanmadan dönebilen senkron motorlar stator, rotor, bilezikler, fırçalar, yataklar ve diğer parçalardan oluşan bir motor yapısına sahiptir.
    • Motorun kutup sargılarının bulunduğu bölüm stator olarak adlandırılır. Burada kutup bobinlerine dışarıdan AC verilmektedir. Rotor, üzerinde sargıların yer aldığı ve silisli sacların paketlenmesi işlemi ile tasarlanmış olan kısımdır. Senkron motorların dış devreden DC akımının rotora uygulanmasını sağlayan kısmı bilezikler, fırçalar ise dış devreden bileziklere ve bununla birlikte rotora gerilim uygulanmasını sağlayan bölümdür.
    • Senkron motorlarda rotor kısmının rahat bir şekilde dönebilmesi için rulmanlar, mil, vantilatör ve klemens kutusu ise motor yapısındaki yataklar ve diğer parçaları kapsar.
  • Senkron Motor Çalışma Prensibi Nedir?

    • Senkron motorlar, yükü değişse de devir sayısı aynı şekilde sabit kalabilen ve herhangi bir kayma yaşamayan motor modelleridir. Bu ürünlerde manyetik döner alanın hızı ile rotor mili hızı aynıdır. Stator alternatif akımla, rotor ise doğru akımla beslenir.
    • Doğru akım yön değiştirmeyen bir akımdır ve rotora da bu akım uygulanır. Bu sayede kutuplar N-S-N-S şeklinde olan özelliğini aynen korumaya devam eder. Statora uygulanan 3 fazlı alternatif akım, sargılarda döner alan oluşmasını sağlar. Rotorun ataletinden dolayı statorun döner alan kutupları ve rotorun sabit kutupları kilitlenmez. Böylece rotor dönmez ve statora uygulanan gerilimin sargılarda oluşturduğu döner alan kutupları da N1-S1-N1-S1 olur. Rotora uygulanan doğru akım sonrası oluşan sabit kutuplar ise N2-S2-N2-S2 olarak sıralanmış durumdadır.
    • Statorun ve rotorun kutupları karşılıklı olarak zıt şekilde geldikleri esnada birbirini çeker. Döner alan rotoru ise rotoru sürüklemek ister ancak rotor ataletinden dolayı bu hıza uyamaz. Bu durumda stator kutupları AC frekansına uygun olarak N1 kutbu S1, S1 kutbu ise N1 olarak değişecektir. Bu sefer de aynı kutuplar karşılıklı olarak geldiği için birbirini iter. Stator ile rotor arasında oluşan çekme itme durumunda bileşke moment sıfır olur ve bu durumda rotor dönemez. Rotorun dönmesini sağlayabilmek için yardımcı motor kullanarak yol verme, frekans değiştirerek yol verme, uyartım generatörünün motor olarak çalıştırılması ile yol verme, senkron motorlara asenkron yol verme ve senkron motoru bilezikli asenkron motor olarak yol verme şeklinde yol verme sistemleri bulunmaktadır. Bu sistemlerden birini tercih ederek yol verme işlemini, dolayısıyla rotorun yeniden dönmesini sağlayabilirsiniz.
  • Senkron Motor ve Asenkron Motor Arasındaki Fark Nedir?

    • Senkron ve asenkron motorlar AC motor türü olup, mekanik işlemleri gerçekleştirebilmek için elektrik enerjisine ihtiyaç duyan motor modelleridir. Bu ürünler birbirlerinden tip, kayma, verimlilik, akım beslemesi, hız, güç faktörü, ek güç kaynağı ve kendi kendine yol verme etkisi gibi özellikler ile ayrılır.
    • Senkron motorlar senkron hızda çalışan ve stator manyetik alanın hızı ile rotor hızı birbirine eşit olan ürünlerdir. Stator ile rotor arasında manyetik kitlenme prensibi vardır ve kayma 0’a eşittir. Motora bağlı olan yükün değişmesi hızın değişmesine sebep olmaz. Motorun hızı, stator kutuplarının sayısı ve besleme frekansına bağlı olarak değişir. Senkron motorlarda rotor, ekstra akım beslemesi gerektirir ve başlangıçta rotoru senkron hızına yaklaştırmak için ek bir DC kaynağı gerekir. Aynı zamanda rotor bobinlerine doğru akım sağlayabilmek için kayma halkaları ve fırçalara da ihtiyaç duyulur. Uyartımı ayarlandığında gecikmeli, önde ya da birleşik güç faktöründe çalıştırılabilir.
    • Asenkron motorlar ise senkron hızdan daha düşük hızda çalışan ve rotoru senkron hızdan daha düşük hızda dönen motor modelleridir. Stator ve rotor arasında manyetik indüksiyon prensibi hakimdir. Bu motor modellerinde kayma olup, kayma her zaman için 0’dan büyüktür. Motora bağlı olan yük, hızın da değişmesine sebep olur. Asenkron motorlarda motorun hızı yüke, kaymaya, rotor direncine bağlı olarak değişir. Rotorun ekstra beslemeye ihtiyacı yoktur, asenkron motor modelleri kendi kendine çalışan ürünlerdir ve ekstra güç kaynağına ihtiyaç duymaz.
    • Ana besleme geriliminde oluşan dalgalar asenkron motorların hızını ve çalışmasını etkilerken senkron motorlarda aynı etkiye sebep olmaz.
    • İhtiyaç duyduğunuz verimli ve hassas ürünler olan senkron motor modellerini Elektromarketim.com’da bulabilir, en uygun senkron motor fiyatları ile güvenle satın alabilirsiniz.
  • Senkron Motor Nerede Kullanılır?

    • Senkron motorlar, hızın sabit tutulması istenen yüklerde tercih edilen ürünlerdir. Geniş kullanım alanlarına sahip olup, pek çok makine ile birlikte kullanımı mümkündür.
    • Senkron motor kullanım alanları içerisinde sabit hız istenen endüstriyel uygulamalar, kağıt endüstrisi, pres ve haddehane makineleri, tekstil makineleri, kırma makineleri ve su pompalama istasyonlarında bulunan pompalar yer alır.
    • Bunların yanı sıra elektrik sistemlerinde güç katsayısının düzeltilmesi için kompansatör olarak, DC generatörlerinin döndürülmesi ve yüke bağlı olarak devir hızının değişmemesi istenen yerlerde senkron motor kullanımı tercih edilir. Yüksek kararlılığın gerekli olduğu konumlama makinelerini bulunduran düşük güç uygulamalarında da senkron motorlar kullanılarak verimli çalışmalar gerçekleştirilebilir.
    • Ayrıca hava kompresörlerinde, baskı tekniğinde, gemi pervanelerinin döndürülmesi işlemlerinde, büyük vantilatör ve aspiratörlerde de bu motor modeli oldukça sık kullanılmaktadır. Senkron motorlar sayesinde devir hızı sabit kalacak, kullanıcı çok daha verimli ve hassas kullanımlar sağlayabilecektir.
  • En İyi Senkron Motor Hangisidir?

    • Senkron motorlar, sahip oldukları teknik özellikler ve tasarımları bakımından birbirinden ayrılır. Bu ürünler içerisinden seçim yaparken kullanım amacı ve birlikte kullanılacağı ürünler dikkate alınmalı, ürün buna uygun şekilde belirlenmelidir. Piyasada birçok markanın kullanıcılara sunmuş olduğu senkron motor modeli bulunur. Schneider BMP0702F3NA2A Bmp 70mm Orta Senkron Motor ve Schneider BMP1002R3NA2A Bmp 100mm Hızlı Senkron Motor ise bunlar içerisinde en çok dikkat çeken ürünlerdir. İkisi de 3600 rpm maksimum mekanik hıza sahip olup, hız kontrol cihazları ile birlikte kullanıma uygundur. Güçlü ve yüksek performanslı yapıları ile kullanıcıyı memnun bırakan bu ürünler ile uzun ömürlü, verimli kullanımlar sağlayabilirsiniz.
    • Elektromarketim.com üzerinden senkron motor modellerini inceleyebilir, sizin için en iyi senkron motor modelini belirleyerek fiyat avantajlarından yararlanabilirsiniz.
    • Schneider Senkron Motor

    • Schneider markası, geniş ürün yelpazesi ve fiyat aralığı ile her kullanıcıya hitap eder. En iyi senkron motor modelleri ile uzun kullanım ömrü ve yüksek çalışma performansı sunar. Birçok alanda kullanım imkanı sağlayan ürün modelleri ile piyasada öne çıkar ve kullanıcıların dikkatini çeker. Schneider AC senkron motor modelleri ve fiyatlarına web sitemiz üzerinden ulaşabilir, alışverişlerinizi Elektromarketim güvencesiyle tamamlayabilirsiniz.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.