Sıralama seçin
En Düşük Fiyat
En Yüksek Fiyat
Rastgele
Puana Göre Sırala
Toplam 1023 ürün görüntüleniyor.
1 2 3 ... 6 ... 11 ... 22

Otomatik Sigorta Çeşitleri ve Fiyatları


Otomatik sigorta, elektrik sistemlerinde kullanılan, elektrik devrelerini ve ekipmanlarını aşırı akımlardan, kısa devrelerden, aşırı ısınmalardan ve kaçak akımlardan korumak için tasarlanmış güvenlik cihazdır. Otomatik sigorta arızaları ve oluşacak sorunları önlemekle beraber tüm sistemi güvende tutar. Aynı zamanda sanayi ve endüstriyel alanlarda da sıklıkla kullanıldıkları için sanayi tipi sigorta olarak da bilinirler. Bu sigortalar ile otomatik şartel sıkça karıştırılır. Ancak,  otomat sigorta çeşitleri de elektrik sisteminde meydana gelebilecek arızaları önlemek için bir tür "otomatik sigorta" görevi görür.


Otomatik sigortalar A, B, C ve D gibi çeşitli tiplere ayrılır. Bu ayrım ise kutup sayıları, kısa devre kesme kapasiteleri ve anma akımı gibi faktörlerden kaynaklanır. Otomatik sigorta çeşitleri, farklı koruma ihtiyaçlarına ve farklı uygulamalara yönelik olarak tasarlanmıştır. Her biri belirli bir işlevi yerine getirir ve elektrik devresinin parçaları olarak kullanılırlar. Elektrik, şalt ve otomasyon sistemlerinin güvenli ve düzgün çalışmasını sağlamak için doğru otomatik sigorta çeşitlerinin seçimi önemlidir. Otomatik sigorta fiyatları; sigorta tipine, markasına ve birçok faktöre bağlı olarak değişebilir. Geniş ürün yelpazesine sahip otomatik sigorta çeşitlerine, en uygun fiyat seçenekleriyle Elektromarketim ’den hızlıca ulaşmak mümkündür.

Sigorta Üzerindeki Harflerin Anlamları


Sigortaların üzerindeki harf ve sayılar, otomatik sigorta akım değerleri, sigortanın tipi, anma gerilimi ve enerji sınıfı hakkında bilgi verir. Örneğin, anahtarlı otomatik sigorta üzerinde yazan C32 harf ve sayıları bu sigortanın tipi ve akım değeri hakkında bilgi verir. Bu bilgi, C tipine sahip 32 amper otomatik sigorta olduğunu gösterir. Yani sigorta 32 amperden sonrasındaki aşırı akımlar için koruma yapacaktır. 


Sigorta tipleri ve üzerindeki harf ve sayılar, uluslararası standartlara uygun olarak değişebilir. Elektrik sistemlerinin ve otomasyon ekipmanlarının güvenli bir şekilde çalışması için amper sigorta değeri doğru bir şekilde seçilmelidir.

     B Tipi ve C Tipi Sigorta Arasındaki Fark Nedir?


Otomatik sigortalar elektrik tesisatını aşırı akıma ve kısa devreye karşı korurlar. Sigortalar kullanım alanlarına ve kullanılacak devrenin özelliklerine göre tiplere ayrılır. Peki B tipi ve C tipi otomatik sigorta nedir? Arasında ne gibi farklar vardır?

B tipi otomatik sigorta, anlık aşırı akımlara karşı daha hassastır. Bu sayede devreyi daha hızlı bir şekilde açarak cihazları ve kabloları korumaya yardımcı olur. B tipi otomatik sigorta, genellikle ev aydınlatma, priz ve kumanda devrelerinde kullanılır çünkü bu devrelerde, anlık aşırı akımlara karşı koruma sağlamak önemlidir.


C tipi otomatik sigorta ise daha yavaş bir tepki süresiyle aşırı akımlara karşı koruma sağlar. Genellikle motor, trafo ve benzeri endüktif yüklerin bulunduğu devrelerde kullanılır. Endüktif yükler, devreden ayrılırken manyetik bir alan oluşturarak devreyi aşırı akıma maruz bırakabilir. C tipi sigortalar, bu aşırı akımlara karşı daha yavaş bir tepki süresiyle koruma sağlar. Bu sayede, endüktif yüklerin devreden ayrılması sırasında oluşan aşırı akımlara karşı devre korunur.


Kısacası B tipi otomatik sigortalar, anlık aşırı akımlara karşı koruma sağlamak için idealken, C tipi otomatik sigortalar endüktif yüklerin bulunduğu devreler için idealdir. Sigorta b tipi c tipi farkı bu şekildedir. “Bir elektrik devresindeki sigortanın görevi nedir?” konulu blog yazısından diğer sigorta çeşitlerinin ne işe yaradığını hızlıca öğrenebilirsiniz.

     B Tipi Otomatik Sigorta Modelleri


B tipi sigorta nedir? B tipi otomatik sigorta modelleri, kısa devre durumunda manyetik bobin vasıtasıyla nominal akımın 3 ila 5 katı arasında devreyi açan sigortalardır. Aşırı akımlara hassas oldukları için devreyi hızlı bir şekilde açarlar. Peki, b tipi sigorta nerede kullanılır? Genellikle ev aydınlatması, priz devreleri ve küçük ev aletleri gibi alanlarda kullanılan B tipi otomatik sigortalar konutlarda tercih edilir.

     C Tipi Otomatik Sigorta Modelleri


C sigorta nedir? C tipi sigorta modelleri yavaş ve gecikmeli tip sigortalardır. Nominal akımın 5 ila 10 katı arasında devreyi açarlar. Trafolar, motorlar, buzdolapları ve endüktif yüklerin bulunduğu yerlerde kullanılan C tipi otomatik sigortalar hem konutlarda hem de endüstriyel alanlarda da tercih edilir.

     D Tipi Otomatik Sigorta Modelleri


D tipi otomatik sigorta modelleri ise yalnızca endüstriyel alanlarda kullanılan sigortalardır. Çok yüksek ani aşırı akımlara karşı koruma sağlarlar. Kaynak makineleri, punta makineleri, sodyum ve halojen tipi lambalar gibi alanlarda kullanılan D tipi otomatik sigortalar, 10 ila 20 kat arası nominal akımda devreyi açarlar.

Otomatik Sigorta Çalışma Prensibi Nedir?


Otomatik sigorta, devreyi kesen bir anahtar görevi görür ve bir devreden geçen akımın belirli bir değerin üstüne çıkması durumunda devreyi keser ve koruma işlemini gerçekleştirir. Anahtarlı otomatik sigorta termik ve manyetik olmak üzere ikiye çalışma prensibine sahiptir.

     Termik Açma Nedir?


Termik açma, devreden geçen akımın aşırı yükten dolayı artmasıyla devreyi kesen mekanizmadır. Bu mekanizma, iki farklı metalden oluşan bir bimetal şerit içerir. Bu şerit, elektrik akımının ısı etkisiyle bükülür ve tetiğe dokunarak temas noktalarını ayırır ve devreyi keser.

     Manyetik Açma Nedir?


Manyetik açma, devreden geçen akımın kısa devreden dolayı aniden artmasıyla devreyi kesen mekanizmadır. Bu mekanizma, bir elektromanyetik bobin içerir. Bobinden elektrik akımı geçtiği sırada elektromanyetik bir alan oluşur. Böylelikle çekiç mekanizması hareket ederek temas parçalarını ayırır ve devreyi keser.


Sigorta, termik açma işlemi sırasında aşırı akıma maruz kalır ve sigortanın nominal akımının 1,5-3 katına çıkmasıyla, bimetal ısınır ve devreyi keser. Ancak manyetik açma işleminde, sigorta çok kısa bir süre içinde nominal akımın 8-10 katına ulaşabilecek aşırı akıma maruz kalır. Böylece, bimetalin ısınmasını beklemeye gerek kalmaz ve ani akım yükselmesi sistemde tehlikeli bir duruma yol açabilir. Bu nedenle, devre kesintisi elektromanyetik alanın değişmesiyle sağlanır.

Otomatik Sigorta ile Güvenli Çözümler


Otomatik sigorta çeşitleri; elektrik devrelerinde ve sistemlerinde kullanılan, aşırı yük gibi hasarlardan devreleri koruyan cihazlardır. Otomatik sigortalar, tesisatların güvenliğini sağlamada ve aşırı akım, kısa devre, aşırı gerilim gibi tehlikeli durumları engellemede kritik bir rol oynar. Otomatik sigortalar, endüstriyel tesislerden ticari binalara, enerji dağıtım sistemlerinden evlere kadar geniş bir kullanım alanına sahiptir. Büyük akım değerlerini kontrol eden otomatik sigortalar endüstriyel tesislerde ve fabrikalarda, daha küçük akım değerleri için kullanılan otomatik sigortalar ise evlerde ve küçük ticari tesislerde sıklıkla kullanılır.

En Çok Tercih Edilen Otomatik Sigorta Markaları


En çok tercih edilen otomatik sigorta markaları; fiyat koşulları, müşteri tercihleri ​​ve kalite gibi faktörlere bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Legrand, Schneider ve Siemens gibi sigorta markaları üstün teknoloji kullanarak ve enerji verimliliğini esas alarak otomatik sigorta üreten markalardır. Bu sayede en çok tercih edilen otomat sigorta markaları arasında yer alırlar. Siz de elektromarketim.com üzerinden en iyi markalar tarafından üretilen tüm ürünlere kolayca ulaşabilirsiniz.

     Legrand Otomatik Sigorta Çeşitleri


Legrand otomatik sigorta çeşitleri, elektrik güvenliği ve kontrolü için kullanıcılar tarafından markanın en çok tercih edilen ürün grupları arasındadır. Legrand otomatik sigortalar kolay kuruluma ve kolay kullanıma sahiplerdir. Aynı zamanda enerji tasarrufu özellikleri sayesinde elektrik tüketimini optimize etmeye de yardımcı olurlar. Legrand DC otomatik sigorta çeşitlerine Elektromarketim ’den hızlıca ulaşabilir, elektrik sistemlerinizi güvenle koruyabilirsiniz.

     Schneider Otomatik Sigorta Çeşitleri


Schneider markası sürdürülebilirlik ve enerji tasarrufu konusunda ön plana çıkmış markalardan biridir. Ürettiği kaliteli otomatik sigorta çeşitleri ile elektrik sistemlerinin güvenilir bir şekilde korunmasını sağlar. Schneider otomatik sigorta çeşitleri, elektrik devrelerinde ve sistemlerinde ekipmanları korumak için önemli yere sahiplerdir. Kullanıcıların, Schneider'in otomatik sigortalarını tercih etmelerindeki önemli avantajlardan biri, elektriksel sorunlara karşı hızlı bir koruma sağlamalarıdır. Bu sigortalar, enerji verimliliği sağlar, maliyetleri düşürür ve sistem güvenliğini artırır. Bu sayede, en kaliteli otomatik sigorta çeşitleri arasında yer alırlar. En uygun Schneider otomatik sigorta fiyatları elektromarketim.com’da!

     Siemens Otomatik Sigorta Çeşitleri


Siemens otomatik sigorta çeşitleri kullanıcılara aşırı akım koruması, hassas tetikleme, ergonomik tasarım, kolay kurulum ve kolay bağlantı gibi avantajlar sunar. Kullanıcıların Siemens otomatik sigorta çeşitlerini tercih etmelerinin en önemli sebepleri güvenilirlikleri ve uzun ömürleridir. Ayrıca, v otomat sigorta olmak üzere geniş ürün yelpazesi ve çeşitli kombinasyon seçenekleri, kullanıcıların özel ihtiyaçlarına uygun çözümleri bulmasını da kolaylaştırmaktadır. Son sistem teknoloji ile üretilen Siemens otomatik sigorta çeşitleri, en uygun fiyat seçenekleri ile elektromarketim.com’da!

Uygun Fiyatlı Otomatik Sigorta Seçimi


Uygun fiyatlı otomatik sigorta seçimi, sigortaların kaliteleri ve markaları kadar önemlidir. Kaliteli aynı zamanda da uygun fiyatlı otomatik sigorta çeşitlerine ulaşmak her kullanıcı için avantajlıdır. Elektromarketim, Schneider, Legrand ve Siemens gibi markaların kaliteli otomatik sigortaları ile tüm bu ihtiyaçları kolayca karşılar. En iyi markaların kaliteli ve geniş ürün yelpazelerini, en uygun fiyat seçenekleri ile kullanıcılara sunar. Elektromarketim.com üzerinden en uygun otomatik sigorta fiyatları ile alışverişe başlayın!

Neden Elektromarketim' den Almalıyım?


     Elektromarketim’ de her ihtiyaca uygun otomatik sigorta çeşitlerini, en uygun fiyat seçenekleriyle almak mümkündür.


     Fırsat ve kampanyaları takip ederek, otomatik sigortalardaki indirimlerden kolayca yararlanabilirsiniz.


     Elektrotoptan hizmeti ile toplu alışverişlerinizde özel teklif imkanından yararlanabilirsiniz. Grup sigorta fiyatları ile ekonomik alışverişin keyfini çıkarabilirsiniz.


     Elektropuan sistemi ile yaptığınız her alışveriş için puan kazanabilir, bir sonraki alışverişlerinde puanlarınızı indirim olarak kullanabilirsiniz.


     Güvenli ödeme ve hızlı teslimat yolları ile tüm otomatik sigorta çeşitlerine kolayca sahip olabilirsiniz.

Otomatik Sigortalar Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  • Monofaze ve Trifaze Sigorta Farkı Nedir?

    • Monofaze ve trifaze sigortalar, elektrik tesisatlarını ve bu tesisatlara bağlı cihazları aşırı gerilim ve kısa devre gibi durumlara karşı koruyan cihazlardır. Aralarındaki en temel fark farklı faz sayılarına sahip olmalarıdır. Monofaze sigortalar bir faz ve bir nötr hattından oluşan sigortalardır. Bu, tesisatın tek bir fazdan güç sağladığı anlamına gelir. Monofaze sigortalar, 230V’luk bir voltajla çalışırlar ve evler, ofisler, küçük işletmeler gibi daha düşük akım değerlerine sahip alanlarda yaygın olarak kullanılırlar. Trifaze sigortalar, üç faz ve bir nötr hattından oluşan sigortalardır. Bu ise tesisatın üç fazdan güç sağladığı anlamına gelir. Trifaze sigortalar ise 400V’luk bir voltajla çalışırlar ve sanayi, fabrika, elektrik santralleri gibi yüksek akım değerlerine sahip alanlarda kullanılırlar.
  • Otomatik Sigorta Neden Yanar?

    • Otomatik sigortalar kabloların eskimesi, yanması ve sigortaların aşırı gerilime maruz kalması sebepleriyle yanabilir. Bunun sonucunda elektrik çarpması, yangın ve birçok tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. Otomatik sigortaların yanmaması için cihazlara uygun prizler kullanılması, kullanım sonrası fişlerin prizlerden çıkarılması ve sigortaların düzenli olarak kontrol edilmesi gerekir.
  • Sigorta Nasıl Bağlanır?

    • Sigorta bağlamak için öncelikle elektrik devresindeki enerjinin kesilmesi gerekmektedir. Daha sonra sigortanın bağlanacağı kablo uçları yan keski ile açılmalıdır. Kırmızı kablo faz, mavi kablo nötr, sarı ve yeşil kablo ise topraklama kablosudur. Açılan kablo uçları, sigortanın üzerindeki faz ve nötr klemenslerine bağlanır. Faz ucu, sigortanın üzerindeki L ile gösterilen, nötr ucu ise N ile gösterilen klemense bağlanır. Sigorta bağlantısı yapıldıktan sonra elektrik enerjisi tekrardan açılır. Sigorta, elektrik devresine paralel olarak bağlanmalıdır ve elektrik devresinin taşıyabileceği akım değerinden daha yüksek değerde olmalıdır. Aksi takdirde sigorta atmaları ve aşırı ısınma gibi durumlar sonucunda yangın gibi tehlikeli durumlar meydana gelebilir.
  • Otomatik Sigorta Bozulur Mu?

    • Otomatik sigorta mekanik arızalar, yüksek akım, kısa devre ve sorunlu cihazlar sebebiyle bozulabilir. Mekanik arıza, otomatik sigortanın içindeki parçalardan birinin arızalanmasıdır. Bu arıza, sigortanın sürekli atmasına veya hiç atmamasına sebep olabilir. Sigorta yüksek akıma maruz kalmamalıdır. Sigorta üzerinden taşıyabileceği akımdan daha fazla akım geçerse, sigorta aşırı ısınır ve bozulur. Kısa devre ve sorunlu cihazlar da otomatik sigortanın üzerinden yüksek akım geçmesine neden olabilir ve bu da sigortanın bozulmasına yol açabilir. Bu sebeplerden dolayı otomatik sigortaların sık sık kontrol edilmesi ve devreye uygun sigortaların tercih edilmesi gerekmektedir.
  • Otomatik Sigortalarda B ve C Ne Demek?

    • Otomatik sigortalar kullanım alanlarına, çeşitlerine ve akım değerlerine göre tiplere ayrılmaktadır. B ve C otomatik sigorta tiplerini belirtir. B tipi sigortalar ev aydınlatması, priz devreleri ve küçük ev aletleri gibi düşük akım değerlerindeki alanlarda kullanılır. C tipi sigortalar ise trafolar, motorlar, buzdolapları ve endüktif yüklerin bulunduğu alanlarda kullanılır.
  • Evde Hangi Tip Sigorta Kullanılır?

    • Genellikle evlerde tercih edilen otomatik sigorta tipi, B tipidir. B tipi sigortalar, ev aydınlatması, priz ve kumanda devrelerinde kullanılır. Fakat C tipi sigortalar da klima ve buzdolabı gibi endüktif yüklerde kullanıldığı için evlerde kullanıma uygun sigortalardır.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.