Sanayi Tipi Vantilatör Neye Göre Seçilir?
29 Nisan 2023Yaz aylarının kurtarıcısı vantilatörleri ile kolayca serinleyin. Genelde iç mekanlarda klima ile çözülen sorulan dış mekan için geçerli olmuyor. Sanayi tipi vantilatör modelleri ile açık alanların da kolayca serinlemesini sağlayabilirsiniz. Yüksek havalandırma güçleri ile bulundukları ortamı havalandırarak serinlik sağlarlar. Genel yapıları bakımından üstün performanslı ürünlerdir. Sanayi tipi vantilatör ya da endüstriyel vantilatör modelleri olarak bilinirler. Farklı tasarımları ile birçok alanda kolay kullanım sunarlar.
Sanayi Tipi Vantilatör Seçenekleri
Vantilatör çeşitleri arasında kullanım alanlarına göre değişimler bulunmaktadır. Sanayi tipi vantilatör de bu çeşitler içerisinde yer alır. Genel yapıları bakımından sanayi tipi vantilatör modellerinde birçok ürün bulunur. Kullanım şekilleri bakımından birbirlerinden ayrılırlar. İlk olarak sanayi tipi vantilatör ne demek bundan bahsedelim. Yapıları bakımından daha profesyonel alanlarda kullanılmak üzere üretilmişlerdir.
Daha güçlü bir hava akışı sağlıyor olmaları ile dış mekanlarda oldukça büyük bir rahatlık sunar. Bu sebeple de sanayi tipi vantilatör kullanımı birçok alanda karşımıza çıkmaktadır. Genel vantilatör çeşitleri içerisinde ev tipi vantilatör, masaüstü vantilatör, tavan vantilatörü, buharlı vantilatör çeşitleri bulunmaktadır. Sanayi vantilatör çeşitleri de bunlar arasında yer alır. Ancak kullanım alanlarına bakımından hepsi farklı tasarım ve özelliğe sahiptirler.
Watt’ına Göre Modeller ve Güç Seçenekleri
Hepsi farklı özelliklerde üretildikleri için aynı şekilde tasarlanmışlardır. Güçlerinde değişimler söz konusudur. Yapıları bakımından kullanılacak olan alana göre seçim yapılması gerekmektedir. Eğer yüksek hava akışı istiyorsanız güç seçeneklerini kontrol etmeniz gerekmektedir. Yüksek güçlü çalışma isteyenler için birçok farklı güçte model bulunmaktadır. Sanayi tipi vantilatör modelleri genelde diğer vantilatörlere göre daha güçlü bir çalışma prensibine sahiptir.
Güç Ölçüleri
Genel olarak birçok farklı modele sahiptirler. Güç seçenekleri içerisinde 85 watt ile 480 watt arası güç seçenekleri bulunmaktadır. Hepsi kaliteli ürünler olup, kullanıcı için üstün performans kalitesi sunarlar. Bahçıvan, Kaşkar Taflan ve Vanti gibi kaliteli markaların sanayi tipi vantilatörleri ile yüksek performanslı çalışma sağlayabilirsiniz. 130W sanayi tipi vantilatör ya da 250W sanayi tipi vantilatör çeşitleri de bunlara örnek olarak verilebilir. Kullanacağınız alana bağlı olarak rahatça seçim yapabilirsiniz.
Vantilatör Malzemeleri, Renkleri ve Boyutları Nasıl Seçilmeli?
Yapısal olarak sanayi tipi vantilatör modelleri arasında farklı çeşitler bulunmaktadır. Sanayi tipi ayaklı vantilatör ya da sanayi tipi tavan vantilatör bunlara örnek verilebilir. Yapıları bakımından tavan vantilatör modelleri daha çok ev tipi olsada sanayi tipi tavan vantilatör modelleri de bulunmaktadır. Tasarımları bakımından ev tipi olanlara göre daha yüksek performansa sahiptirler. Aynı zamanda ev gibi bir ortamda kullanılmadıkları için daha dayanıklı şekilde üretilirler. Bu sayede dış ortamdan gelebilecek herhangi bir darbede etkilenmemektedir. Sanayi tipi tavan vantilatör modelleri ile de üstün çalışma sağlayabilirsiniz.
Genel olarak büyük vantilatör sanayi tipi olarak adlandırılır. Kullanımları bakımından hepsi amaca uygun şekilde tasarlanmıştır. Ayaklı sanayi tipi vantilatör modelleri kolay taşınabilir olmaları ile istenilen alanda konumlandırılabilmektedir. Duvara monte edilerek kullanılan sanayi tipi vantilatörler ise alandan tasarruf etmenizi sağlamaktadır. Restoran, kafe mekanların açık alanlarında duvara monte edildiğinde alandan tasarrufu kolaylaştırır. Aynı zamanda yüksek performansları ile bulundukları ortamın sıcak havasını sürekli olarak dalgalandırarak serinletir. Bunun dışında renk ve malzeme yapısı bakımından da döküm sanayi tipi vantilatörler bulunmaktadır. Oldukça dayanıklı ve sağlam yapıları ile uzun ömürlü kullanım sunarlar. Krom, siyah ve metal gibi renk seçenekleri de bulunmaktadır.
Krom Vantilatör
Metal kullanılarak tasarlanmış olmaları ile krom rengine sahiptirler. Yüksek güç ve kapasite ile çalışma olanağı sunarlar. Genel yapıları bakımından oldukça kullanışlıdırlar. Krom sanayi tipi vantilatör modellerini istediğiniz alanda rahatça kullanabilirsiniz.
Metal Vantilatör
Tasarımları bakımından metal ile üretilmiş olmaları ile oldukça kullanışlıdırlar. Dayanıklı ve sağlam yapıları sayesinde uzun ömürlü kullanım sunarlar. Örnek görselde olduğu gibi sanayi tipi ayaklı vantilatör modelleri de oldukça kullanışlıdır. Genel olarak taşıması kolay olması ile sıkça kullanılırlar. Sanayi tipi ayaklı vantilatör modelleri ile hem yüksek havalandırma yaratabilir hem de kolay taşınabilir olması ile istediğiniz alana yerleştirebilirsiniz. Bu tür sanayi tipi vantilatör modelleri ile yaz aylarınızı kolayca serinletin.
Renk Seçenekleri
Farklı tasarımları ile sanayi tipi vantilatör modelleri oldukça kullanışlıdır. Özellikleri bakımından farklılıkları olması dışında renk seçenekleri de bulunmaktadır. Farklı renk seçenekleri arasından seçim yapabilirsiniz. Genel olarak hepsi aynı kullanım şekline sahip olması ile oldukça rahat bir çalışma sunar. Yüksek performans ve havalandırma için Vanti, Kaşkar Taflan ve Bahçıvan markalarının sanayi tipi vantilatör modellerine göz atabilirsiniz.
Çap İnçleri ve Ölçüleri
Renk seçenekleri olduğu gibi çap inçleri ve ölçülerinde de farklılıklar bulunmaktadır. Genel olarak sanayi tipi vantilatör modelleri endüstriyel kullanımlarda tercih edilmektedir. Açık ve büyük alanların havalandırılmasında kullanılırlar. Bu sebeple ev tipi vantilatör modellerine göre daha büyük şekilde tasarlanmışlardır.
Büyük vantilatör sanayi tipi olarak adlandırılmaktadır. Genel olarak endüstriyel vantilatör modelleri içerisinde bulunan tüm ürün yüksek havalandırma özelliğine sahiptir. Bu sebeple 18 inç ile 48 inç arası çeşitleri bulunmaktadır. Aralarda olanlara örnek olarak 20 inç sanayi tipi vantilatör ve 42 inç sanayi tipi vantilatör söylenebilir. Bunlar dışında da birçok ürün modeli bulunmaktadır. Diğerleri ise 26 inç sanayi tipi vantilatör ve 30 inç sanayi tipi vantilatör modelleridir.
Ayaklı Vantilatör Kurulumu Nasıl Yapılır?
Montaj ve kurulum işlemleri sanayi vantilatör çeşitleri için oldukça kolaydır. Ayaklı şekilde olmaları ile herhangi bir yere monte etmek gerekmektedir. Bu sebeple sanayi tipi vantilatör kutusundan çıkan tüm malzemeleri birleştirerek kurulumunu kolayca yapabilirsiniz. Modellere göre ayaklı sanayi vantilatör modelleri ayrı şekilde pakete konmaktadır. İlk olarak pervane kısmını birleştirmeniz gerekmektedir. Eğer ayrı olarak gelmişse pervanelerin etrafına tel kafesi monte edebilirsiniz. İçerisinden bunlar için vida gibi aparatlar da çıkacaktır. Bağlantılarını yaptıktan sonra alt kısmı için olan boru ve ayaklarını birleştirebilirsiniz. En son yapmanız gereken ise alt kısım ile vantilatör pervanesinin bağlantısını yapmaktır. Bu şekilde kolayca monte edebilirsiniz.
Vantilatör Nasıl Kullanılmalı?
Kullanımları bakımından genel olarak tüm vantilatör çeşitleri aynı amaç için tercih edilir. Klima yerine ortamın daha serin olmasını sağlamak amacı ile pratik bir çözüm sunarlar. Aynı zamanda sadece ev tipi kullanımı değil sanayi tipi kullanıma sahip modelleri de bulunur. Özellikleri bakımından hepsinde kademe sistemi vardır. Bu kademe sistemleri ile ne kadar güçlü şekilde havalandırma sağlamasını istiyorsanız kolayca ayarlayabilirsiniz. Ev tipi vantilatör modelleri arasında tavan vantilatörü çeşitleri de bulunmaktadır. Bunlar diğerlerine göre daha düşük kademede çalışabilir.
Güç seçeneklerine bakarak kullanımlarını sağlayabilirsiniz. Bunun dışında sanayi tipi vantilatör modelleri ise açık alanlarda kullanılabilmektedir. Özellikle kafe, restoran gibi alanların bahçe kısımlarında görebilirsiniz. Kapalı ortamlarda klima kullanımı ne kadar olsa da açık alan için bu geçerli olmuyor. Bunun için sanayi tipi vantilatör çeşitleri oldukça iyi bir çözüm sunuyor. Buharlı vantilatör modelleri de bu gibi ortamlarda sıkça kullanılabilmektedir. Sanayi tipi vantilatör ne kadar elektrik harcar diyenler için ise genel olarak ev tipi olanlara göre daha fazla elektrik enerjisi kullanılır. Fakat bu çok abartılı şekilde gerçekleşmez. Güç yapısı bakımından daha fazla elektrik enerjisine ihtiyaçları olmaktadır. Bu sayede de çok daha yüksek bir çalışma performansı sunarlar.