Floresan Ampullerin Led Lambalardan Farkı Nedir?

31 Temmuz 2023

Floresan ampul ile led lamba arasındaki fark her zaman merak edilen bir konu olmuştur. Aralarında tabi ki belli farklar vardır ve bu farklar tasarruf konusunda oldukça belirleyicidir. Genel olarak bakıldığında geleneksel ampullerin yerini led ampullerin aldığı görmekteyiz. Fakat floresan ampuller de geçmişten beri tercih edilen aydınlatma ürünleridir. Bu konuda bariz farklar ile tüm soruların önüne geçmek için gelin beraber ilerleyelim!

Floresan ampul ve led ampul çeşitleri

Tasarruflu Aydınlatma için Hangisi Seçilmeli?


Aydınlatma alanında tasarruf etmek oldukça önemli bir konudur. Teknoloji ilerledikçe geniş bir ürün yelpazesi sunan aydınlatma markaları kullanıcıların enerji tüketimine fayda sağlamak için de ellerinden geleni yapmaktadır. Böylece led lambalar, spiral floresan ampuller gibi pek çok aydınlatma çeşidi daha çok tercih edilmektedir. Enerji tüketimi için en çok tercih edilen led lambaların sağladığı verim oldukça iyidir. Floresan ampuller için verim ise %30 civarındadır. Led lambaların en çok ilgi görmesini sağlayan özelliği ise uzun süreli çalışma ömürleridir. En az 25.000 saat olarak bilinen çalışma süreleri her zaman çok daha uzun ömürlü olmasının yanında tasarrufta edilmesine olanak sağlamaktadır. Yapı olarak da led lambalar floresan ampullere göre çok daha sağlamdır.

Floresan ampuller kırılgan oldukları için ufak bir hasarda zarar görebilirler. Aydınlatma esnasında harcadığı güç ile kısa sürede ısınan floresan aydınlatma ürünleri led ampullere göre daha çok ısınma yaptıkları için enerji tüketimini de etkilemektedir. Gözle görülür bu farklar ile kullanıcılar daha çok led teknolojisi kullanılan led lambalara yönelmektedir. Önemli olan kendi tercihleriniz ve kullanım amacınız olduğu için uygun ortama uygun aydınlatma seçiminde tamamen kendiniz karar vermelisiniz. Bahsetmiş olduğumuz floresan led floresan ampuller ve led lamba çeşitleri arasında ki farklar ve özellikler bu konuda size yardımcı olacaktır.

Floresan ampul modelleri


Floresan Ampullerin Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?


Aydınlatma alanında geniş bir alan kaplayan ve talep gören floresan ampullerin pek çok avantajı mevcuttur. Bunlardan bahsetmek gerekirse; enerji verimliliği konusunda akkor lambalara göre %40 daha fazla enerji tasarrufu sağlamasıdır. Aynı zamanda geniş bir renk aralığa sahip olan floresan ampul özellikleri ile, pek çok ışıklandırma sisteminde tercih edilmektedir. Maliyet konusunda da alım gücüne göre oldukça uygun fiyat seçenekleri sunmaktadır. Genellikle 18 watt floresan ampul, 32w simit floresan ampul seçenekleri oldukça talep görmektedir.

Avantajları kadar dezavantajları olan floresan ampul çeşitleri için en önemli konuş sıcaklıktır. Floresan lambalar en iyi oda sıcaklığında verim sağlamaktadır. Aksi durumlarda performansları düşüşe uğramaktadır. Bunun dışında UV ışık yaydıkları için uzun süre altında kalmak güneşe maruz kalma etkisi yaratmaktadır. Bir diğer önemli konu ise sıklıkla açıp kapama işlemi floresan ampullerin mekaniğine hızlıca zarar vererek bozulmasına yol açmaktadır. Son olarak diğer ampul çeşitlerine göre floresan ampullerin tam parlaklık derecesine ulaşması için 10-30 saniye gibi bir süre geçmesi gerekmektedir.

Gerekli kullanım koşullarına göre uygun olan floresan ampul tercihi avantaj ve dezavantajları değerlendirildikten sonra tercih edilmeli ve satın alınmalıdır. Teknolojinin ilerlemesi ile floresan led ampul çeşitleri konusunda da pek çok yeniliğe öncülük etmiş kaliteli Aydınlatma markalarının ürünleri için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz!

Led ampul avantajları


Led Lambaların Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?


LED teknoloji sayesinde pek çok kullanıcı tercihlerini bu noktada değiştirmektedir. Kaliteli aydınlatma ve uzun ömürlü dayanıklılık gibi avantajları sayesinde oldukça popüler olan led ampullerin diğer ampullere göre çok daha fazla hizmet ömrü mevcuttur. Bu avantajlardan söz etmek gerekirse ilk olarak geniş renk sıcaklığı aralığı gelmektedir. Farklı renk seçenekleri sayesinde oldukça gözde olan led ampuller aynı zamanda ısı transferi konusunda da eski tip aydınlatma sistemlerine göre daha az enerji tüketimi sağlamaktadır. Meydana gelebilecek darbe ve dış etkenlere karşı geliştirilmiş sağlam yapısı da led ampulleri cazip kılmaktadır. Tasarruf konusunda da oldukça başarılı olan led lambalar, harcadığı az enerjiyi de direkt ışığa çevirerek ekstra bir enerji tüketimine gerek duymadan çalışmaktadır. Çevre dostu olmaları da bir diğer önemli konudur. Ekoloji alanında geri dönüştürülebilir olmaları sayesinde oldukça yararlı ve güvenilir bir aydınlatma sistemine sahiptirler.

Led ampuller dezavantaj konusunda aslında pek fazla olumsuz özelliğe sahip değildir. Fiyat konusunda diğer klasik ampul tiplerine göre daha yüksek fiyatları olsa da kaliteli ve uzun ömürlü yapıları sayesinde beklentilerin üstlerine çıkmaktadırlar. Sıcaklık hassasiyeti konusunda da geliştirilmesi gerekilen led ampuller, yarı iletken elemanlardan geçen akımın parametrelerinde, led modülünün yanmasından kaynaklı hatalar verebilmektedir. Fakat bu sorun sadece çok hızlı sıcaklık artışı gösteren ortamlarda veya bariz biraz sıcaklık ile karşı karşıya geldiğinde meydana gelmektedir.

Genel bir özet geçmek gerekirse led ampul ile floresan arasındaki fark oldukça net ve açıktır. Kullanıcı kendi tercihini talep ettiği beklentiler göre değerlendirmelidir. Tasarruf, dayanıklılık ve performans göz önünde bulundurarak alınan her karar olumlu sonuçlar getirecektir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.