Elektrikli Vinç Kumanda Bağlantı Şeması

28 Nisan 2023

Elektrikli vinç kumanda bağlantı şeması çalışma şekli bakımından önem taşımaktadır. Fakat ilk olarak elektrikli vinç ve vinç kumandası nedir bunlardan bahsedelim.

Elektrikli vinç çeşitleri, genel olarak kaldırma ekipmanları içerisinde yer almaktadır. Özellikleri bakımından insan gücünün yetmediği alanlarda kullanılmak üzere üretilmişlerdir. Tasarımları bakımından dayanıklı ve güçlü ekipmanlardır. Elektrikli vinç modelleri arasında da pek çok farklı ürün modeli yer alır. Hem kullanım şekilleri hem de özellikleri bakımından çeşitlerini rahatlıkla görebilirsiniz. Kaldırma kapasiteleri en önemli özelliklerinden biridir. Kaldırma kapasitelerine göre çeşitliliğe sahiptirler.

Örnek verecek olursak; elektrikli vinç 125 250 kg arasında bir kaldırma kapasitesine sahiptir. Bu çeşitler 250 500 kg elektrikli vinç kapasiteleri gibi çeşitlere ayrılır. 1 tonluk elektrikli vinç modellerini de görebilirsiniz. Ağırlık ne kadar artarsa kaldırma kapasitesi de o kadar artmaktadır. Kaldırma kapasitesinden düşük bir ağırlık olduğunda istenilen performans tam anlamı ile sağlanmamaktadır. Verilen aralıklara göre kaldırma kapasiteleri arasında uygun şekilde kullanım sağlanması gerekmektedir. Genel olarak kaldırma kapasitesinin üzerinde olan yükleri taşımadığı gibi, altında kalanlarda da istenilen performansı tam olarak vermeyebilirler. Bu sebeple kaldırma kapasiteleri büyük bir önem arz eder.

Elektrikli vinç kumanda bağlantı şeması ise merak edilen bir konudur. Genel olarak elektrikli vinç modelleri otomatik şekilde kullanılmak için üretilmiştir. Herhangi bir manuel etki gerektirmeden otomatik sistem ile uyarı vererek, çalışma esnasında rahatlık sunar. Bunu sağlayan sistemde kumanda sistemidir. Her elektrikli vinç için bir vinç kumanda kutusu bulunur. Vinç kumanda sistemleri ise birden fazla çeşide sahiptir. Elektrikli vinç kumanda bağlantı şemasıElektrikli vinç özelliklerine bakarak bu ürünler seçilmektedir. Kontrol sistemi olarak kullanımları sağlanacakları için bu özelliklere dikkat etmek önemlidir.

Elektrikli Vinç Kumandası


Elektrikli vinç tavsiye edilirken genel olarak vinç kumanda kutuları da önerilmektedir. Bunun sebebi de tamamen daha otomatik ve pratik bir çalışma sağlayabilmektir. Elektrikli vinç sabitlendikten sonra kaldıracağı ekipmanı hangi konumlarda taşıması gerekiyorsa, vinç kumanda butonu ile bu işlemleri yapabilirsiniz. Elektrikli vinç kumandası kullanımları bakımından oldukça rahat ürünlerdir. Dış yüzeyleri de üstün kaliteli malzemeler kullanılarak üretildiği için dayanıklıdırlar. Pek çok alanda uzun ömürlü çalışma imkanı sunarlar. Elektrikli mini vinç çeşitleri ile de vinç kumanda kutusu çeşitlerini kullanabilirsiniz.

Elektrikli vinç kumanda kutusu ile kısa süre içerisinde kolayca işlemlerinizi yapabilirsiniz. Genel olarak elektrikli vinç özelliklerinde hangi fonksiyonlar varsa vinç kumanda kutusu da ona göre seçilir. Örnek olarak yükün kaldırıldığında ne kadar yukarı çıkacağına bir buton üzerinden kontrol edebilirsiniz. Bunun dışında sağ ve sol olarak yönlendirme yapabileceğiniz kumanda sistemleri bulunur. Buna göre kaç butonlu bir vinç kumandası seçeceğinize karar verebilirsiniz.

Elektrikli vinç kumanda bağlantı şeması her modele göre değişim göstermektedir. Max Extra 400 800 elektrikli vinç için ayrı bir bağlantı şeması varken, Mytol 400 800 kg elektrikli vinç için daha farklı bir şema bulunur. Bunun sebebi hem model hem de marka olarak birbirlerinden ayrılmalarıdır. Kaldırma kapasiteleri aynı olup, fonksiyon olarak değişimleri görülebilmektedir. Fakat genelde bağlantı işlemleri kumanda sistemi ile elektrikli vinçlerin birbirlerine bağlanmasıdır. Bu bağlantıda aslında elektrikten geçer. Hangi fonksiyon için ne kullanılacak ona göre bağlantı şemalarını kontrol etmeniz gerekmektedir. Her elektrikli vinç çeşidinde de bu bağlantı şemaları bulunmaktadır. Öncelikler sizde olan ürünün özelliklerine göre bu işlemi yapmanız gerekmektedir. Kablolar ile kumanda sistemi arasında komutlara göre bağlantılarını sağlayabilirsiniz. Sonrasında da kolayca kullanmaya başlayabilirsiniz.

Elektrikli Vinç Tavsiyesi


Elektrikli vinç önerisi bakımından pek çok örnek verilebilmektedir. Bunlar genel olarak Max Extra, Biglift, Mytol gibi kaliteli markalardır. Bu markaların ürünleri arasında her kaldırma kapasitesine sahip çeşitler mevcuttur. Fakat direkt bu ürünü kullanmalısınız gibi bir öneride bulunmak uygun olmayacaktır. Kaldıracağınız yük ile oranla bakıldığında ürünler arasında seçim yapmanız gerekmektedir. Örneğin 200 kilogramlık bir yükü kaldırmak için 125 250 elektrikli vinç çeşitlerine bakabilirsiniz. Ya da 800 kilogramlık bir yük için de 600 1200 kg elektrikli vinç çeşitlerini kullanabilirsiniz. Genel olarak sadece kaldırma ekipmanları değil diğer teknik özellikleri bakımından da ayrı çeşitleri bulunur. 220 volt elektrikli vinç gibi teknik olarak farklı voltaj seçeneklerine sahip ürünleri görebilirsiniz. Hepsi aslında sizin kullanacağınız çalışma için çeşitlendirilmiş olup, bu doğrultuda kullanım sunarlar. Elektrikli vinç kumanda bağlantı şeması kontrollerini de vinç çeşitlerine göre sağlayabilirsiniz.

Sessiz elektrikli vinç çeşitleri ile birçok çalışma alanında rahat bir kullanım sağlayabilirsiniz. Biglift elektrikli vinç gibi tüm çeşitlere elektromarketim.com ‘dan ulaşabilirsiniz. Genel olarak elektromarketim.com ‘da elektrikli vinç fiyatları en ucuz seçenekler ile bulunmaktadır. Kaliteli markaların yüksek performanslı ürünleri ile tüm işlemlerini gönül rahatlığı ile halledebilirsiniz. ürünlerin kullanım kılavuzları içerisinde de elektrikli vinç kumanda bağlantı şeması modellerini görebilirsiniz.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.