Elektrik Tasarrufunda Püf Noktalar

03 Mayıs 2023

Son dönemlerde hepimizin aklında olan tasarruf kelimesi artık hayatımızla da entegre olmaya başladı. Günlük işlemlerimizde artık özellikle elektrik ve su kullanımlarına daha da dikkat ediyoruz. “Devir tasarruf devri” artık hepimiz için bir ideal haline gelmiş olabilir. Fakat kontrolünü yapmadan da elektrik kullanımında tasarruf etmek çok daha rahat bir kullanım oluyor. Bunun için ekonomik kullanıma sahip olan farklı ürünler bulunmaktadır. Bugün sizlere bu ürünlerden bahsederek tasarruf için birkaç püf nokta söyleyeceğiz.

Oda Termostatı Kullanımı

Oda Termostatı ile Ekonomik Isıtma


Oda termostatları özellikle doğalgaz kullanımında işimize oldukça yarıyor. Doğalgaz için de tasarruf ederek daha uygun fiyatlı faturaları ödemek için uğraşıyoruz. Akıllı ev sistemlerinde de kullanımları sağlanan birçok paket bulunuyor. İçlerinde daha ekonomik kullanım sağlayabileceğiniz kombi, klima, aydınlatma gibi sistemlerin kontrollerini sağlamanıza yardımcı oluyor. Oda termostatları daha manuel kullanımı olan ama oldukça iş göre uygun fiyatlı bir seçenek.

Sizler için Blauberg markasının üretmiş olduğu oda termostatını önerebiliriz. Kullanım şekilleri bakımından kombi ile bağlantısını sağlamak gerekiyor. Sonrasında da termostat üzerinden bir sıcaklık derecesi belirliyoruz. Bu şekilde belirlediğiniz ısıya ulaştığında kombi çalışmayı bırakıyor ve hep aynı ısıyı koruyarak gereksiz çalışmasına da engel oluyor. Böylece de sıcaklık kontrolünü sağlayarak tasarruf edebiliyorsunuz.

Tasarruflu Led Ampul

Tasarruflu Ampul Kullanımı


Aydınlatma sistemlerinde kullanılan farklı tasarıma sahip birçok ürün bulunmaktadır. Hepsi yapıları bakımından kaliteli olup, tasarruflu kullanım sunarlar. Evlerimizde kullandığımız LED ampul modellerinde farklı özelliklere sahip bir de tasarruflu kullanıma sahip olanlar var. Bunlara örnek olarak birçok tasarruflu LED ampul önerisinde bulunabiliriz. Duy tipine bağlı olarak evlerinizdeki avizelerinize takabilirsiniz.

Zaman Ayarlı Priz

Zaman Ayarlı Priz Kullanımı


Elektrik kullanımlarında işimize yarayacak bir diğer ürün de zaman ayarlı priz modelleri. Genel olarak çok kullanımını görmediğimiz bir üründür. Daha çok endüstriyel ve profesyonel alanlar içerisinde tercih ediliyor. Fakat artık günümüzde evlerde de kullanımları bulunuyor. Sürekli elektriğe bağlı olan cihazlar için kullanımı sağlanan bu ürünler çok işe yarıyor. İstediğiniz zamanı üzerinden ayarlayarak ne kadar elektrik akımı vermesine siz karar veriyorsunuz. Bu sebeple de kullanıcılar için oldukça ideal bir kullanım sunuyorlar. Zaman ayarlı prizler ile daha ekonomik bir elektrik enerjisi kullanımı yaratabilirsiniz.

Sensörlü Lamba

Sensörlü Lambalar ile Ekonomik Kullanım


Sensör sistemleri de artık yaygın şekilde kullanılmaya başlandı. Özellikle işyerlerinde yaygın kullanımlarını görebilirsiniz. Genel olarak otomatik yanmaları ile aslında çok da kullanışlılar. Artık evlerin giriş kısımlarının lambalarında da sensör kullanılmaya başlandı. Evlerin içinde sensör kullanımı pek uygun olmasa da ev girişlerinde kullanımı sağlanabiliyor. Apartman içi ve kapısında da sensörlü ampul çeşitlerinin olması gerekmektedir. İşyerlerinde de ofis ortamı dışında kalan alanlarda kullanılarak daha ekonomik bir aydınlatma sistemi sağlanmaktadır. Kabin aydınlatma işlemlerinde kullanılan pratik sensörlü lambalar da bulunmaktadır. LED projektörler de kullanımlarını sağlayabilirsiniz. Bunların dışında da bahçe aydınlatmasında kullanılan ürünler bulunur. Sadece hareket sensör kitleri alarak da kendi aydınlatmanızda değişiklik yapabilirsiniz.

Güneş Enerjili Aydınlatma

Güneş Enerjili Bahçe Aydınlatmaları


Bahçe aydınlatma ürünlerinde de kullanımlarını sağlayabileceğimiz ekonomik seçenekler de bulunuyor. Güneş enerjili çalışma prensiplerine göre sokak armatürleri bulunmaktadır. Solar aydınlatma ürünleri kullanımları bakımından oldukça ekonomik bir ışıklandırma sunmaktadır. Hem bahçe hem de sokak aydınlatmasında tercih edilirler. Bahçe içerisinde de aplik modelleri ile solar bahçe apliklerine bakabilirsiniz. Tüm bu püf noktaları değerlendirerek daha uygun bir elektrik kullanımı sağlayabilirsiniz. Günümüzde hem iş sahipleri hem de evler için elektrik faturalarının önemi çok. Bu sebeple diyoruz ki “devir tasarruf devri”. Elektrik ve aydınlatma sistemlerinde değişiklik yaparsanız eğer bizlerle de paylaşmayı unutmayın.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.