Avizeli Tavan Vantilatörü ile Odanıza Hem Işık Hem Havalandırma Katın

20 Haziran 2024

Avizeli tavan vantilatörleri son yıllarda giderek popüler hale gelen, tavan vantilatörü modelleridir. Hem aydınlatma hem de havalandırma ihtiyaçlarını aynı anda karşılayan avizeli tavan vantilatörü, odanızın ambiyansını zenginleştirirken aynı zamanda serinlemenize de katkıda bulunur. Sizler için, avize tavan vantilatörü hakkındaki bilgileri derledik. İçeriğimiz sayesinde, artık daha kolay bir tavan vantilatörü seçimi gerçekleştirebilirsiniz. Pervaneli avize hakkındaki tüm bilgiler burada. İyi okumalar!


Avizeli Tavan Vantilatörü Nedir?


Avizeli tavan vantilatörü, adından da anlaşılacağı gibi, bir tavan vantilatörü ve bir avize kombinasyonudur. Tavan vantilatörü avizeli olan modeller, bir yandan odanızı serinletirken diğer yandan yeterli aydınlatma sağlamak amacıyla üretilmiştir. Çeşitli hız ayarlarında fanlara ve farklı renk seçenekleri sunan ışıklara sahiplerdir.


Geleneksel avizeler sadece aydınlatma işlevi görürken, geleneksel tavan vantilatörleri ise sadece havalandırma sağlar. Tavan avize vantilatörleri bu iki fonksiyonu bir araya getirerek hem enerji tasarrufu sağlamanıza hem de mekanınızda yerden tasarruf etmenize yardımcı olur. Ayrıca, dekoratif olarak da birden fazla seçeneğe sahip olmaları, her türlü iç mekan stiline uyum sağlamaları anlamına da gelmektedir.

Avizeli Tavan Vantilatörü Nedir?


Avizeli Tavan Vantilatörlerinin Çift Fonksiyonu


Aydınlatmalı tavan vantilatörü, daha önce de bahsettiğimiz gibi iki fonksiyonu da içerisinde barından bir cihazdır. Tercih edilmelerindeki en büyük sebep ise hem vantilatör hem de aydınlatma ihtiyacını tek başına karşılamalarıdır. Aydınlatma açısından 3 lambalı tavan vantilatörü gibi farklı lamba sayılarına sahip olabilirler. Vantilatör açısından ise 4 kanatlı avizeli tavan vantilatörü gibi farklı pervane sayısına sahip olabilirler.


Aydınlatma Fonksiyonu


Avizeli ve lambalı tavan vantilatörü, çeşitli aydınlatma modları sunarak odanızın ihtiyacına uygun ışık seçmenize yardımcı olur. Her model akıllı aydınlatmaya sahip ampulleri desteklediği için, ışık parlaklığı ve renk sıcaklığı ayarlanabilir. Özellikle, avizeli tavan vantilatörü uzaktan kumandalı olan modelleri ile hem işlevsel hem de ambiyans aydınlatması elde edebilirsiniz. Led teknolojisinin kullanıldığı modeller ise enerji verimliliği sağlar ve daha uzun ömürlü olacak şekilde kullanılabilir.


Serinletme ve Havalandırma Fonksiyonu


Tavan vantilatörlerinin temel işlevi, odadaki havayı dolaştırarak serinlik sağlamaktır. Işıklı tavan vantilatörü modellerinde bu işlev, aydınlatma ile birleştirilmiştir. Avizeli tavan vantilatörü kumandalı ve ipli olarak farklı modellerde olabilir ve fan hızları kademeli şekilde ayarlanabilirdir.


Mekanlarınıza Uygun Avizeli Tavan Vantilatörü Nasıl Bulunur?


Tavan vantilatörü ışıklı olan model seçimi yaparken, seçimlerinizi etkileyecek birçok farklı unsur vardır. Bu vantilatörler, birden fazla tasarıma ve özelliğe sahip olarak üretildikleri için herkes, mekanına ve tarzına uygun tavan vantilatörü seçebilir.


Lambalı Tavan Vantilatöründe Boyut ve Tasarım


Doğru bir tavan ışıklı vantilatör seçerken, vantilatörün kullanılacağı odanın boyutunu önemlidir. Bu faktör, en önemli faktördür. Küçük odalar için daha kompakt modeller tercih edilirken, büyük alanlar için geniş kanatlı vantilatörler uygun olacaktır. Tasarım açısından, modern, klasik, endüstriyel gibi çeşitli stillerde modeller bulunur. Odanızın dekoruna uygun bir vantilatör modeli arasından dilediğinizi seçebilirsiniz.


Lambalı Tavan Vantilatörlerinde Işık Ayarları ve Renkleri


Lambalı tavan tipi vantilatör seçiminde dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik ise ışık renkleri ve ışık ayarlarıdır. Bazı avizeli tavan vantilatörleri, farklı ışık renkleri ve ayarları sunar. Sıcak beyaz, doğal beyaz ve soğuk beyaz gibi farklı renk seçenekleri ile odanızın atmosferini dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Avizeli tavan vantilatörlerinde ampuller değiştirilebildiği için istediğiniz renkteki bir ampulu de kullanabilirsiniz.


Enerji Verimliliği Olan Ledli Tavan Vantilatörü Modelleri


Yeni nesil modellerin üretiminde enerji verimliliği daha ön plandadır. Led teknolojisine sahip led ışıklı tavan vantilatörü modelleri, daha az enerji tüketirken daha uzun ömürlü kullanıma olanak tanır. Bu sayede elektrik faturalarınız düşer ve enerji verimliliği artar.

Mekanlarınıza Uygun Avizeli Tavan Vantilatörü Nasıl Bulunur?


Avizeli Tavan Vantilatörü Montaj ve Kurulumu


Avizeli tavan vantilatörü montajı yapılmadan önce, vantilatörün takılacağı uygun yer belirlenmelidir. Tavan vantilatörü lambalı olsa da elektrik bağlantısı sigortadan kapatılarak, hali hazırdaki lamba duyu sökülmelidir. Vantilatörün içerisinden çıkan montaj aparatı, tavana yerleştirilip vida delik yerlerinden işaretlenmelidir. İşaretlenen alanlar matkap ile delindikten sonra, deliklere dübeller takılır. Montaj aparatı ise vidalar ile tavana sabitlenir.


Vantilatör motoru, gövde içerisindeki montaj aparatına vidalarla tutturulur. Bağlantı kabloları, elektrik hatlarına dikkatle bağlanır. Bu aşamada, nötr ve faz kablolarının doğru şekilde bağlandığından emin olunmalıdır. Vantilatörün pervaneleri ise ana gövdeye vidalarla monte edilerek kurulum işlemi tamamlanır.

Avizeli Tavan Vantilatörü Montaj ve Kurulumu

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.