Akıllı Priz Nedir?

12 Ağustos 2023

Akıllı prizler, teknolojin ilerlemesi ile beraber geleneksel prizlerin güncel modelleri olarak yeri alıyor. Yoğun bir ilgi ve talep gören bu priz modelleri, elektrik prizine takılan ve uzaktan uygulama veya sanal destek yardımı ile prize takılı olan her cihazın kontrol edilmesine olanak sağlamaktadır. Akıllı olmasa bile sıradan cihazları bile akıllı ağın içine dahil ederek kontrol edilmesini sağlamaktadır. Sadece uzaktan kontrol değil aynı zamanda zaman ayarlarına bağlı programlar ile çalışmasını da akıllı prizler ile gerçekleştirmek mümkündür. Akıllı Priz Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır? Gelin tüm ayrıntıları ile detaylandıralım.

Akıllı priz, standart ışık anahtarı mantığı ile çalışmaktadır. Işık anahtarları ile arasındaki tek fark elektriği fiziksel bir düğme yerine uygulama üzerinden kontrol etme özelliğine sahip olmasıdır. Bazı modellerinde internet bağlantısı kesilme olasılığına karşılık priz üzerinde düğme seçeneği de bulunmaktadır. Direkt duvardaki priz üzerine takılması yeterli olacaktır ve akıllı priz üzerine takılan her elektronik cihazın da akıllı olmasına gerek yoktur.


Akıllı Priz Ne İşe Yarar?


Akıllı prizler diğer priz sistemlerine göre ev güvenliğini ciddi derecelerde arttırmaktadır. Elektronik cihazlardan kaynaklı olarak meydana gelebilecek zarar ve olumsuz durumların kontrolünü rahatlıkla yapılmasını sağlamaktadır. Genellikle tatildeyken büyü konfor sağlayan akıllı prizler ev sahiplerinin evin elektrikli cihazlarının kontrolünü yapmasına ve oluşabilecek hasarların önüne geçilmesini sağlamaktadır. Akıllı wifi priz olarak da bilinen bu akıllı prizler, telefon veya tablet üzerinden rahatlıkla kontrol mekanizmasına sizi dahil etmektedir. Dilediğiniz yerde akıllı prizinize bağlı olan elektronik cihazların açma, kapama ve saatli ayarlama gibi özelliklerini gerçekleştirebilirsiniz.

Akıllı priz çeşitleri


Wifi Akıllı Priz Avantajları Nelerdir?

  • Tamamen hayatı kolaylaştırmayı hedefleyen akıllı prizleri her bir özelliği oldukça avantajlıdır.

  • Zaman ayarı özellikleri ile tasarruf konusunda oldukça başarılıdırlar.

  • Priz yönetimini uygulama üzerinden gerçekleştirmesi kullanıcını konforunu desteklemektedir.

  • Ev içerisinde bulunan elektrikli aletlerin her biri akıllı anahtar priz sayesinde istenilen zamanlarda açılıp kapanabilir.

  • Uygulama üzerinden kullanıcı otomatik ayarlamalar yapabilir ve sürekli manuel olarak kontrol edilmesine gerek kalmamaktadır.

  • Güç kullanımı ile ilgili sizlere bilgi vererek tasarruf etmenize yarayacak ilerlemelerde bulunmanızı sağlar.

  • USBli akıllı priz ve akıllı çoklu priz modelleri ile çok daha fazla cihazın kontrol edilmesine olanak sağlarlar.

  • Ayrıca akıllı üçlü priz gibi modeller kullanıcılar tarafından çok fazla tercih edilen ürünler içerisinde yer almaktadır.

Akıllı grup priz modelleri


Akıllı Priz Bağlantısı Nasıl Yapılır?


Akıllı prizlerin bağlantısı oldukça basit ve kolay bir yöntemdir. Belli adımların takip edilmesinden sonra kontrolü tamamen kullanıcıya bırakmaktadır. İlk olarak tercih edilen priz uygulaması telefon veya tablet üzerinden indirilmelidir. Daha sonrasında uygulama içerisinde bir kullanıcı hesabı açılarak akıllı ev oluşturma özelliği kullanılır. Akıllı priz ile bağlantısı kurulduktan sonra akıllı priz wifi uygulamasına dahil edilecek diğer cihazlar eklenmelidir. Bu uygulama sayesinde internet bağlantısı olduğu sürece akıllı prize komutlar verilerek ilerlenir.

Prizin özelliklerine göre seçtiğiniz akıllı priz fiyatları farklılık göstermektedir. En çok tercih edilen akıllı priz modeli için kullanıcılar her zaman Cata akıllı priz modelini önermektedir. Akıllı priz Cata markasının hem fiyat konusunda oldukça geniş yelpazeye sahip olan hem de asistan özelliği ile dikkat çeken, uzun ömürlü ve kullanışlı modelleridir.


Akıllı Priz Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?


İlk olarak tercih edeceğiniz akıllı prizin evinizdeki cihazlar ile uyumlu olduğunu mutlaka kontrol etmeniz gerekmektedir. Eğer kablosuz akıllı priz tercih edecekseniz istediğiniz özellikleri belirlemeli ve akıllı asistan desteğini isteyip istemediğinize karar vermeli ve ona göre bir model almanız gerekmektedir. Bazı modellerde zaman ayarı bulunmaktadır ve kendi tercihlerinize göre programlama özelliği isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekir. Ayrıca eğer ev içerisinde çocuk veya evcil hayvan varsa mutlaka çocuk kilidi olan modellerin tercih edilmesi gerekmektedir.

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.