AC/DC Şarj İstasyonları Arasındaki Farklar Nelerdir?

10 Ağustos 2023

Günümüzde teknolojinin gelişmesi ile beraber standart akaryakıt istasyonlarının yanında birde elektrikli araç şarj istasyonları yerlerini almaya başladı. Sürücüler tercihlerini, tasarruf konusu ağır bastığı için artık daha çok elektrikli araçlardan yana kullanmaktadır. İçten yanmalı motorlu araçlar normal araç tiplerine göre her alanda çok daha fazla tasarruf elde etmektedir. Durum böyle olunca tamamen bataryalarını şarj yöntemi ile çalıştıran araçlar, kullanıcıların meraklarını uyandırmaktadır. Aynı zamanda hem zaman tasarrufu hem de gürültü kirliliğinin önüne geçen bu araçlar, elektrikli araç şarj üniteleri tarafından şarj edilmektedir. Elektrikli araç şarj üniteleri kendi içerisinde en net şekilde AC/DC tipi olarak ayrılmaktadır. Temel olarak her iki seçenekte araçları şarj etme görevini üstlense de özelliklerine bakıldığında ciddi farklılıklar görülmektedir. Kendi içlerinde avantaj ve dezavantajları bulunan AC/DC şarj istasyonları için birinin diğerinden üstün olduğunu söylemek pek mümkün değildir. Alternatif Akım olarak bilinen AC ile Doğru Akım olarak bilinen DC, akımın hareket yönü ve şiddetini belirleyen bir konudur. Her ikisi de elektrikli araç şarj işleminde tercih edilen akımlardır. Önemli olan kullanım alanına uygun olanı tercih etmektir.

AC ve DC şarj istasyonları arasındaki farklar


Şarj etme aşamasında AC şarj istasyonu, AC akımını kullanarak bataryayı şarj etmektedir. Bu tarz şarj cihazları, standart prizlerden güç almaktadır ve daha yavaş bir şarj hızına sahiptirler. DC şarj istasyonları ise bataryayı direkt DC akımı ile şarj etmektedir. Bu tarz şarj üniteleri, hızlı şarj istasyonları olarak bilinmektedir ve AC şarj cihazlarına göre çok daha hızlı ve kısa sürede bataryayı doldurmaktadır. Talep arttıkça elektrikli araç şarj istasyonu kurmak isteyen kişi sayısı da artmaktadır. Böylece tasarruf konusunda yoğun bir talep meydana gelmektedir.

AC ŞARJ İSTASYONLARI KULLANIM ALANLARI

AC şarj istasyonu kullanım alanları

DC ŞARJ İSTASYONLARI KULLANIM ALANLARI

DC şarj istasyonları kullanım alanları


Genel bir özet geçmek gerekirse her iki akım türü içinde elektrikli araç şarj işlemine uygun olduğunu söyleyebiliriz. Kullanıcı tamamen kendi talebine, kullanım alanına ve ihtiyacına yönelik bir tercihte bulunursa her zaman en iyi verim ve tasarrufu sağlamış olacaktır. Bu alanda aradığınız her türlü ihtiyaçlarınıza web sitemiz üzerinden ulaşabilir, yüzünüzü güldürecek hesaplı elektrikli araç şarj istasyonu fiyatları ile kendi şarj ünitenize sahip olabilirsiniz!

Paylaş :
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.